Vad är turnen inom poker?

Här lär du dig allt om vad turnen är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är turnen inom poker?

Turnen öppnar den tredje satsningsomgången i pokerspel såsom Omaha och Texas Holdém. Vid turnen delas det fjärde kortet ut av dealern. Efter turnen kommer den sista satsningsomgången som är rivern, och innan turnen kommer floppen.

Exempel på turnen

Ett exempel på turnen är om du har A♦ K♠ som personliga kort och det finns fyra öppna kort på bordet, såsom 2♦ K♦ 2♠ A♥.

Hur borde du spela vid turnen?

När du är vid turnen är den viktigaste generella regeln att du inte ska vara rädd för att lägga dig. Att gå med vid turnen och rivern och "hoppas på det bästa" med en medioker hand är nästan alltid en taktisk miss som gör att du förlorar pengar.

Nedan ger vi dig exempel på 5 olika situationer vid floppen tillsammans med taktiska tips för varje situation.

Du har en stark hand

Om du har en stark pokerhand tjänar du vanligtvis på att höja vid floppen. Men om en motståndare höjer före dig eller återhöjer din höjning ska du inte skämmas för att lägga dig.

Det är få spelare som höjer vid turnen om de inte har bra kort, så om du går med i potten eller inte borde bero på hur bra du tror dina kort står sig mot motståndarens pokerhand.

Du har en oslagbar hand

Om du har en oslagbar hand borde du värdebetta, vilket innebär att du höjer med så mycket som du tror att motståndarna synar på. Det är svårt att värdebetta, men sett över längre tid tjänar du på att göra stora höjningar vid värdebetting snarare än mindre höjningar.

Du kan också välja att slowspela, vilket är att du satsar lite eller bara checkar i förhoppning att någon motspelare ska höja så du kan göra en rejäl återhöjning.

Om du vill slowspela så tänk på att du vanligtvis vinner mest pengar genom att värdebetta, och att det är enkelt att bli lättläst och förutsägbar om man slowspelar för ofta.

Du bluffar med en dålig pokerhand

Om du bluffat ända in till den tredje satsningsrundan, alltså turnen, finns det inte många goda råd att ge. Du sitter nämligen i en ganska tråkig sits.

Du kan nu göra en av två saker: Du kan lägga dig och förlora de pengar du satsat hittills, och du kan fortsätta med att bluffa och hoppas på att motståndarna lägger sig.

Vanligtvis tjänar du på att lägga dig så du slipper riskera att förlora ännu mer pengar. Men är du en van pokerspelare som spelar mot personer som sällan vågar syna på höga höjningar kan det vara en bra idé att fortsätta bluffa.

Du har en medioker hand

Om du har en medioker hand vid floppen, exempelvis middle pair, borde du basera ditt nästa drag på hur motståndaren reagerar. Höjer motståndaren borde du fundera på att lägga dig, men checkar motståndaren har du en bra möjlighet att bluffa hem potten.

Ifall motståndaren checkar är det ett tecken på att hon c-bettat och inte fått något bra kort på floppen. För sitter hon på en dålig hand är hon förmodligen redo att lägga sig om du höjer stort.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Sveriges 10 bästa pokerspelare genom tiderna

Läs mer

Vad är högt kort inom poker? (+ Strategitips)

Läs mer

Cyberghost eller ExpressVPN: Vilken VPN är bäst?

Läs mer

De bästa svenska damfotbollsspelarna genom tiderna

Läs mer
cross-circle