Vad är middle pair inom poker?

Här lär du dig allt om vad middle pair, eller mellanpar, är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är middle pair inom poker?

Middle pair är när du får par med "mellankortet" på floppen med ett av de personliga kort du har på handen. Då det är relativt ovanligt att få par med något av sina hålkort redan på floppen är ett middle pair generellt sett en bra pokerhand, även om top pair är att föredra förstås.

När du får par med det lägsta personliga kortet med något av korten på floppen kallas det bottom pair, och är av förklarliga skäl sämre än både middle pair och top pair.

Exempel på middle pair

Nedan ger vi dig två exempel på mellanpar. De exempel vi nämner nedan förutsätter att Texas Holdém spelas.

Hur ska du spela med middle pair?

Hur bra ditt middle pair är beror bland annat på hur många det är som spelar. Ju fler spelare det är runt pokerbordet, desto större sannolikhet är det att någon annan har det högsta paret eller en bättre hand än så.

Generellt kan det vara en bra idé att hålla kvar vid mellanparet på floppen för att se vad som kommer på turnen. Men om någon annan spelare höjer rejält på turnen, och din hand inte förbättrats, är det vanligtvis smartast att lägga sig.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Hur högt sitter en basketkorg egenligen?

Läs mer

Världens 30 bästa fotbollsspelare genom tiderna

Läs mer

Vad är femtal inom poker?

Läs mer

Vad är downswing inom poker?

Läs mer
cross-circle