Pokerspelaren Erik Sagström: Karriär och biografi

Här lär du dig det viktigaste om pokerspelaren Erik Sagström.

Artikelns innehåll

Vem är Erik Sagström?

Erik Sagström är en av Sveriges bästa pokerspelare. Under sin karriär har han vunnit över 10 miljoner kr bara från turneringspoker. Eriks största specialitet är att spela cash games, alltså vid pokerbord man får gå med i och gå ur som man vill.

Erik började spela poker som 15-åring efter att han av en slump hittat en pokersida på nätet. Han beställde då hem böcker om poker och lärde sig allt han kunde trots han hade skola vid sidan av pokerpluggandet.

När Erik blev 17 hoppade han av gymnasiet för att satsa 100 % på pokern. Det gick väldigt bra och han har fått många bra turneringsplaceringar. Eriks största pengavinst kom 2009 då han kom trea i en WSOP-turnering i H.O.R.S.E. Han fick drygt 5 miljoner kr för den femteplatsen.

Erik Sagström är också invald i Svenska Pokerförbundets Hall of Fame. Han blev invald där 2019.

Erik Sagström utanför pokern

Utanför pokerbordet har Erik Sagström drivit en pokersida som hette PokerChamps. Den drev han tillsammans med två andra pokerproffs; Gus Hansen och Tony Guoga. De tre pokerspelarna sålde bolaget till Betfair 2005 som bland annat var imponerad av PokerChamps pokermjukvara.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Solcellsbatteri: Är batterilagring för solceller värt pengarna?

Läs mer

Pokerspelaren William Thorson: Karriär och biografi

Läs mer

Vad är suck out inom poker?

Läs mer

Vad är crack (cracked hand) inom poker?

Läs mer
cross-circle