Vad är flop (eller floppen) inom poker?

Här lär du dig allt om vad flop, eller floppen är inom poker.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågorna vi precis ställt.

Vad är floppen?

Floppen är den andra satsningsrundan vid pokerspel som Omaha och Texas Holdém där alla spelare får 3 öppna kort. Floppen är en svårspelad satsningsrunda där du har 60 % (3/5) av den information du kommer få under hela spelomgången.

När du är vid floppen ska du inte vara rädd för att lägga dig om du har en hand som inte motiverar att du betalar för att få fortsätta vara med i potten.

Ett klassiskt nybörjarmisstag är att gå med i för många potter vid floppen bara för att man är nyfiken på om det kommer något bra kort som turn- och riverkort.

Hur borde man spela på floppen?

Gör ett feeler bet

Om du känner dig osäker på om din hand är bra nog för att fortsätta spela med kan du göra ett feeler bet. Det är en liten satsning vid floppen du gör med mål att få information om vad motståndarna har för händer.

Om du har tur lägger sig alla motspelare och du vinner potten. En annan sak som kan hända är att flera motspelare höjer stort och potten växer explosionsartat. Då är det bäst för dig att slänga dina kort om du bara har en dålig, eller som bäst medioker, hand.

C-bet

C-betting är en av de bästa strategierna inom pokerspel såsom Texas Holdém. Den taktiken går ut på att du höjer stort och bestämt alla satsningsrundor, alltså vid pre-flop, flop, turn och river.

Tänk samtidigt på att c-betting kräver att du har en relativt bra hand, för det är inte säkert att du lyckas få alla spelare att lägga sig bara för du höjer stort och bestämt.

Exempel på spel vid floppen

Chans på färg

När du har nedanstående hand är det värt att fortsätta med ett eventuellt c-bet. Du kan även höja stort för att få ner antalet aktiva motspelare.

En stor risk med att spela defensivt här är att fler spelare kan få färg i ruter. Sitter de då med en högre kicker än dig, såsom ruter knekt eller bättre, förlorar du handen.

Så att döda potten redan vid floppen är alltså inte dumt här, alternativt att fortsätta med din påbörjade c-bet-strategi.

Ett högt par

Om du fått ett högt par innan floppen och inte träffar något när floppen väl kommer är det ofta motiverat att lägga sig. Med en hand som nedan borde du verkligen lägga dig.

Du har tre överkort, ett överpar och en riktigt låg möjlighet att vinna potten. Så om du lagt in en massa pengar pre-flop är det smartast att bara släppa dem och låta andra stångas om potten.

Läs mer: Pokerlexikon med alla viktiga termer inom kortspel.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Bästa VPN med stöd för kryptobetalning (Bitcoin m fl)

Läs mer

Solceller på tak: På vilka tak passar solceller?

Läs mer

Vad är knappen (the button) inom poker?

Läs mer

Vad betyder table stakes inom poker?

Läs mer
cross-circle