Vad är kicker (sidokort) inom poker? (Svar med bilder)

Här lär du dig vad en kicker är inom poker. Det är viktigt att veta för ditt kickerkort avgör i en del fall om du vinner potten eller inte.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis tog upp.

Vad är en kicker?

En kicker är ett eller flera spelkort som avgör om du vinner en omgång eller inte om fler spelare har samma hand, såsom par eller tvåpar med kort i samma valörer. Andra ord för kicker är sidokort, sidkort och sidecard.

Nedan ger vi dig exempel på tre kort som är kickerkort.

Ditt par i ess är din hand, du har alltså ett högt par. Dina sidokort är kung, knekt och 8. Om du visar upp dina kort för en annan spelare som också har par vinner du så länge hon har lägre par än ess.

Fast om hon också har par i ess blir det sidokorten som avgör vem som vinner. Du börjar med att räkna det första sidkortet som i detta fall är kung. Om din motspelare också har kung som första sidkort räknar ni nästa kickerkort, men om motspelaren har ett sämre sidkort har du vunnit.

Om du och motståndaren har samma valör på sidkorten ända ner till det sista sidkortet delas potten lika.

Exempel på när en kicker behövs

Båda har par

Om vi låtsas att du har samma hand som ovan vinner du nedanstående hand tack vare att ditt högsta sidkort är högre än motspelarens sidkort. Så om du har högst första sidkort kvittar det vilka andra, det vill säga lägre sidkort du och motståndaren har.

Båda har triss

Likaså vinner du om både du och din motståndare har triss och nedanstående sidokort som bästa hand.

Båda har kåk

Det är också viktigt att veta vilka kort som faktiskt är sidokort och inte. Vid kåk är det paret och inte trissen som är kickers. Din motståndare förlorar alltså trots att han har högre par än dig, och detta tack vare att du har den högsta trissen.

Kickers inom Texas Holdém

Inom Texas Holdém är det vid den sista satsningsomgången 7 kort som du bildar den bästa möjliga kombinationen med. Du har 2 personliga kort, medan 5 kort är öppna för alla.

Här ska du tänka på att det är de fem kort du väljer ut som räknas. Kort 6 och 7 är inte sidokort, de "finns inte" och de jämförs inte alls. Dina sidokort är kungarna.

Som du ser nedan har du fått kåk i ess och kungar. Då har du redan en hand med 5 kort, så knekten och åttan räknas inte med i din hand.

Likaså är dina personliga kort i fallet nedan inte några sidokort, utan kort som inte räknas med. Dina sidokort är återigen kungarna.

Kickers inom mörkpoker

Inom spel såsom mörkpoker får du fem kort som är dina egna, så här är det enkelt att veta vilka sidokort du och dina motståndare har.

Läs mer: Komplett ordlista inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är spelkortet ess inom kortspel?

Läs mer

Vad är en tight pokerspelare och hur besegrar du dem?

Läs mer

Vad är spelkortet dam? (+ vad är det värt)

Läs mer

Pokerspelaren Mikael Thuritz: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle