Vad är en tight pokerspelare och hur besegrar du dem?

Här lär du dig dels vad en tight pokerspelare är, och du får även bra taktiktips som gör att du får lättare att besegra tighta spelare.

Artikelns innehåll

Vad är en tight pokerspelare?

En tight pokerspelare går generellt med i få potter och spelar främst bara med riktigt bra pokerhänder.

Det finns två typer av tighta spelare: tight-aggressive och tight-passive.

Tight-aggressive-spelare går sällan med i potten. Vanligtvis spelar de defensivt i början av pokergiven men är desto mer aggressiva framåt slutet av pokergiven.

Tight-passive-spelare går sällan med i potten om de inte har riktigt bra kort, och de är defensiva under hela pokergiven.

Är det bra att spela tight?

Det beror på vilken typ av tight spelare du syftar på. Det är generellt betydligt enklare att besegra tight-passive-spelare än tight-aggressive-spelare. Detta då tight-passive-spelare är särskilt lätta att läsa.

Sammanfattat kan man säga att det nästan alltid är dåligt att spela tight-passive, och att det är bättre, men inte helt perfekt, att spela tight-aggressive.

Hur besegrar du en tight pokerspelare?

Här nedan berättar vi om tips du kan använda dig av för att lättare besegra tighta pokerspelare.

Ta deras blinds

Genom att spela aggressivt innan floppen kan du ta andra spelares blinds, och det är särskilt enkelt att ta blinds av tighta pokerspelare då de spelar så få händer. Att ta andra spelares blinds kallas för att göra en blind steal.

Höj och återhöj oftare än vanligt

Om du väljer att höja och återhöja oftare än du brukar göra tjänar du på det. Detta då tighta spelare vanligtvis lägger sig oftare än den genomsnittlige pokerspelaren, vilket leder till att du vinner de pengar som finns i potten utan att du ens behöver visa dina kort.

Bluffa och semibluffa oftare

Att bluffa och semibluffa är bra taktiker mot tighta spelare som vanligtvis ger dig lätta pengar. Detta då tighta spelare sällan vågar syna eller återhöja, och ofta avslöjar sig själva med att ha en bra hand när de väl synar, höjer eller återhöjer.

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är en stege inom poker? (+ Så rankas denna pokerhand)

Läs mer

Är poker lagligt?

Läs mer

Betsafe Poker: Test och recension (+ Hämta bonus)

Läs mer

15 fakta om guld (som du kanske inte visste om)

Läs mer
cross-circle