Vad är semibluff inom poker?

Här lär du dig allt om vad semibluff är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är semibluff inom poker?

En semibluff är när du "bluffhöjer" med en pokerhand som inte är så bra nu, men som kan bli bra vid senare satsningsrundor. Om du höjer med en dålig pokerhand som sannolikt inte kommer bli bättre handlar det i stället om en vanlig pokerbluff.

Exempel på semibluff

Ett exempel på en semibluff är om du får A♠ 5♥ 4♥ på floppen med 6♥ K♠ som starthand, och gör en rejäl höjning med den handen.

Med handen ovan har du goda möjligheter att få bra händer som färgstege, stege och färg om rätt kort kommer på turnen och rivern. Men samtidigt är din hand långt ifrån en självklar vinnare då det finns många starthänder inom poker som är betydligt bättre än den du har.

Vad händer vid en semibluff?

Grovt räknat kan det hända tre saker vid en semibluff:

  1. Alla motståndare lägger sig så du vinner potten direkt.
  2. Motståndare synar dig, och du får den hand du vill ha och vinner potten.
  3. Motståndare synar dig, och du får inte den hand du velat ha och förlorar potten.

Det smidigaste sättet att vinna på är om alla motspelare lägger sig. Men om du blir synad, får den hand du vill ha och vinner potten tar du hem en större pott än om alla motspelare lagt sig när du semibluffade.

Att motståndare synar dig och du inte får den hand du vill ha är mardrömsscenariot, men ibland förlorar man på poker och det finns inte så mycket man kan göra åt det.

När ska du semibluffa?

Du ska semibluffa när båda kraven vi berättar om nedan är uppfyllda.

  • Handen har inget värde just nu. Om du redan har en stark pokerhand är det bättre att c-betta eller slowspela.
  • Handen ska ha potential att bli stark. Om du har en pokerhand som sannolikt inte blir bättre längre fram i pokeromgången är det bättre att antigen lägga dig eller göra en vanlig pokerbluff.

Är det bra att semibluffa?

Ja, har du en pokerhand som kan förbättras men inte har något värde just nu är det ett idealt läge att semibluffa. Du ska också tänka på att inte semibluffa för ofta för att undvika att bli förutsägbar. Variation och oförutsägbarhet är ett vinstrecept inom poker.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är key card (nyckelkort) inom poker?

Läs mer

Vad är scoop inom poker?

Läs mer

Vad är overcall inom poker?

Läs mer

Vad är och vad gör en joker inom poker?

Läs mer
cross-circle