Vad är Sjunde gatan inom poker?

Här lär du dig allt om vad Sjunde gatan, eller Seventh Street är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är Sjunde gatan?

Sjunde gatan är den sista satsningsomgången i pokerspelet Sjustöt som på engelska heter Seven Card Stud. Vid Sjunde gatan får du ditt sjunde och sista kort. Det är dolt så motståndaren kan inte se det.

Den spelare som har bäst hand med sina öppna kort börjar agera. I denna omgång får du höja med den övre satsningsbegränsningen som exempelvis är 4 euro om satsningsbegränsningen är 2/4.

Exempel på Sjunde gatan

Nedan ser du ett exempel på Sjunde gatan i pokerspelet Sjustöt. Du spelar mot Basse som har den bästa handen sett till de öppna kort som finns. Men du sitter samtidigt på fyrtal vilket är en riktigt bra hand, och det har Basse inte en aning om.

Hur spelar man vid Sjunde gatan?

När du fått ditt sista kort vid Sjunde gatan har du inte längre någon möjlighet att förbättra din hand. Så om du inte har fått det du velat ha, såsom en stege eller färg, är det generellt lika bra att lägga dig.

Att bluffa när du spelar limit (med satsningsgräns) är sällan en bra idé då det är så billigt att syna.

Andra saker att tänka på är hur dina motspelare agerat vid tidigare satsningsomgångar såsom om de höjt eller bara checkat. Vad de har som öppna kort är också viktigt då det ger tydliga signaler om hur bra deras hand är när både de dolda och öppna korten kort är sammanslagna.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är angle shooting inom poker?

Läs mer

Världens 10 största länder

Läs mer

Svart bild: Ladda ner en svart bild gratis

Läs mer

Casinoordlista: Alla viktiga begrepp förklaras enkelt

Läs mer
cross-circle