Vad betyder loose inom poker?

Här lär du dig allt om vad begreppet loose betyder inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är loose inom poker?

Loose är att man är med i fler potter än vad genomsnittsspelaren är. Generellt räknas man som loose ifall man är med i 30–100 % av potterna vid ett pokerbord.

Exempel på en loose spelstil

Om du har en riktigt dålig starthand när du spelar Texas Holdém, såsom hjärter två och spader sju, och du ändå går med i potten är det en indikation på att du har en loose spelstil. Tänk på att ett klassiskt nybörjarmisstag inom poker är att gå med i för många potter, så gör inte det.

Tips: Läs gärna om de bästa starthänderna och de sämsta starthänderna inom Texas Holdém.

Vad är loose-passive inom poker?

Loose-passive är när du går med i fler potter än genomsnittsspelaren, men att du synar oftare än du höjer. Du spelar alltså passivt med få höjningar och många syningar trots att du är med i många potter.

Spelare som är loose-passive kallas också för calling stations, förenklat spelare som synar för mycket, vilket generellt är en dålig egenskap för en pokerspelare.

Vad är loose-aggressive inom poker?

Loose-aggressive är när du är med i fler potter än genomsnittsspelaren och har en spelstil där du höjer oftare än du synar. Du har alltså både en aggressiv spelstil och är med i många potter procentuellt sett.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Pokerspelaren Phil Ivey: Karriär och biografi

Läs mer

Så spelar du Crazy Pineapple (Regler och bilder)

Läs mer

Test och recension av AtlasVPN

Läs mer

Vad är show one, show all inom poker?

Läs mer
cross-circle