Vad är calling station inom poker?

Här lär du dig allt om vad en calling station inom poker är.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på de frågor vi precis tagit upp.

Vad är en calling station?

En calling station är en aggressiv spelare som synar på i princip allt, oavsett om den har bra kort eller inte. Calling station-spelare hittar du lättast på online-poker-plattformar vid pokerbord med mindre insatser. Generellt är det tacksamt att spela mot calling stations då de ofta är lättlästa och lite naiva.

Hur ska du spela mot en calling station?

Bluffa mer sällan än vanligt

När du spelar mot en calling station ska du nästan aldrig bluffa. Spelaren kommer ju i princip alltid syna ändå, så din möjlighet att "bluffa bort" honom är minimal. Att överraska med någon bluff ibland för att göra dig mer svårläst fungerar generellt bra, men bluffa som sagt inte för ofta.

Höj med fler marker på samma gång

När du väl höjer och följer med i pottar och själv har bra kort är det en bra idé att höja rejält. En viktig del av poker, och i synnerhet när du spelar mot calling station-spelare, är att vinna rejält när du väl har riktigt starka händer.

Höj oftare än vanligt

Mot calling stations lönar det sig att höja ofta, alltså så fort du har en någorlunda stor procentuell chans att vinna.

I vanliga fall bryr man sig i regel inte om att höja med småsummor om man ligger lite bättre till, men vid spel mot en calling station tjänar du på att höja igen och igen om du väl har kort som är bra nog för att motivera det.

Läs mer: Lär dig mer om poker i vår pokerordlista.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är middle pair inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren Viktor Blom: Biografi och karriär

Läs mer

Vad är ett run inom poker?

Läs mer

Cyberghost eller Surfshark: Vilken VPN är bäst?

Läs mer
cross-circle