Vad är en aggressiv pokerspelare? (+ så vinner du mot dem)

I denna artikel lär du dig först vad en aggressiv pokerspelare är och hur den spelar, och efter det ger vi dig tips på hur du besegrar en aggressiv pokerspelare.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis ställde.

Vad är en aggressiv pokerspelare?

En aggressiv pokerspelare höjer ofta och med mycket, och är med i många pottar. Aggressiva spelare höjer i regel oftare än de synar, och är generellt svåra att läsa. Med rätt tajming, rutin och kunskaper är en aggressiv pokerspelare också en mycket bra pokerspelare.

Tips för att vinna mot en aggressiv pokerspelare

Spela mer defensivt

För att öka dina vinstmöjligheter mot en aggressiv pokerspelare är det en bra idé att spela mer defensivt. När du är med i ett mindre antal händer har du generellt bättre kort, och då är det lättare att gå med i och vinna potter mot den aggressiva spelaren.

Läs mer: En defensiv pokerspelare kallas även för en tight pokerspelare.

Bluffa

Att bluffa när du spelar poker lönar sig i regel mot spelare som är aggressiva. Aggressiva spelare har sällan superbra kort när de höjer, så möjligheten för att din bluff ska löna sig är relativt stor. Att bluffa mot aggressiva spelare är också bra av den anledningen att du blir mer oberäknelig och svårläst.

Försök lura den aggressiva spelaren

Aggressiva spelare är ofta känslostyrda, så att lura dem in i en fälla fungerar i många fall. En populär "luring" som brukar vara bra mot aggressiva spelare är att till en början inte höja utan bara syna när du själv har bra kort.

Efter ett tag kommer den aggressiva spelaren sannolikt börja höja rejält, och då kan du bara följa med genom att antingen syna igen eller mothöja. Så länge du har en bra hand kommer du förmodligen vinna potten.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är kaninjakt (rabbit hunt) inom poker?

Läs mer

Solceller för Bostadsrättsförening: Guide med allt du behöver veta

Läs mer

Vad betyder loose inom poker?

Läs mer

Vad är ett run inom poker?

Läs mer
cross-circle