Vad är muck inom poker?

Här lär du dig allt om vad muck är inom poker.

Vad är muck inom poker?

Begreppet muck syftar på fyra saker:

Slänghögen

Inom poker syftar muck vanligtvis på slänghögen där dealern lägger alla brännkort, och där spelarna slänger sina händer när de lägger sig. Ett svenskt begrepp på slänghögen är också muckhögen.

Någon lägger sig "tyst"

Muck syftar också på att någon lägger sig utan att säga något, genom att bara föra in korten i muckhögen. När någon lägger sig på så sätt ska du tänka på att korten inte är döda förrän korten nått muckhögen.

Oseriösa spelare kan därför låtsas lägga sig genom att föra in korten halvvägs till muckhögen för att se hur omgivningen reagerar, för att därför ta tillbaka dem. Men att ägna sig åt sådant är bara dålig stil.

Någon vinner handen "tyst"

Inom poker kan muck också syfta på att någon lägger in sina kort i muckhögen efter man vunnit potten, utan att för den delen säga något eller visa något kort. Om spelaren visar sina kort eller inte spelar ingen roll för spelets utgång, för spelaren har redan vunnit potten.

Någon fuskar

Det händer, men är mycket ovanligt, att muck syftar på att någon fuskar genom att till exempel gömma kort i handen och ta fram dem när det passar. En spelare eller dealer som fuskar på det sättet kallas generellt för kortmekaniker eller bara mekaniker.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Allt du behöver veta om stötpoker

Läs mer

Vad är en aktiv spelare inom poker?

Läs mer

Så spelar du klädpoker (stripp-poker)

Läs mer

Vad är rack inom poker?

Läs mer
cross-circle