Vad är burn card (brännkort) inom poker?

Här lär du dig allt du behöver veta om vad burn card, som även kallas brännkort, är för något inom poker.

Artikelns innehåll?

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis introducerat.

Vad är burn card?

Ett burn card, eller brännkort, är ett kort som dealern slänger och som ingen spelare kan få. Det mest typiska brännkortet är det översta kortet i kortleken. Det är nästan alltid så att brännkorten kastas bort med kortets rätta sida nedåtvänd så ingen kan se vad det brända kortet har för valör.

Varför bränner man kort?

Man bränner kort främst för att förhindra fusk såsom märkning av kort och att dealern delar ut kort på ett orättvist sätt. En annan anledning för att man bränner kort är att försvåra korträkning.

Idag är det så pass svårt att fuska i casinomiljö att man sannolikt inte ens behöver bränna kort. Men kortbränningen fortsätter av ren tradition, och så lär det förbli även i framtiden.

I vilken ordning bränner man korten?

I nedanstående ordning bränner man vanligtvis kort i pokerspelet Texas Holdém. I det kortspelet finns det sammanlagt tre brännkort per omgång, och de slängs innan floppen, turnen och rivern läggs ut.

Läs mer: Lär dig det viktigaste inom poker i vår pokerordlista.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är dead money (döda pengar) inom poker?

Läs mer

Vad är en grinder inom poker?

Läs mer

Vad är huset (the house) inom poker?

Läs mer

Vad är en aktiv spelare inom poker?

Läs mer
cross-circle