Vad är Sjätte gatan inom poker?

Här lär du dig allt om vad Sjätte gatan, eller Sixth Street, är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är Sjätte gatan?

Sjätte gatan är den fjärde och näst sista satsningsrundan i pokerspelet Sjustöt, eller Seven Card Stud. Här får du ditt sjätte kort, och totalt fjärde öppna kort. Det är bara en omgång efter denna och den kallas Sjunde gatan eller Seventh Street.

Det är den spelare som har bäst hand med sina öppna kort som börjar agera, alltså till exempel höja eller checka.

Du får i denna omgång höja med den högsta satsningsbegränsningen som exempelvis är 4 euro om du spelar med satsningsbegränsningen 2/4.

Exempel på sjätte gatan

Nedan ser du ett exempel på hur det kan se ut vid Sjätte gaten. Du spelar mot Basse och ni har båda fått era totalt fjärde öppna kort. Basse leder på pappret, alltså med sina öppna kort, men han vet inte att du sitter med fyrtal i femmor.

Då Basse har bäst hand sett till de öppna kort han har är det han som börjar agera. Om Basse höjer borde du gå med eftersom du har en riktigt stark hand.

Hur spelar man vid Sjätte gatan?

Hur du borde spela vid Sjätte gatan beror främst på vilka kort du har på din hand, och vilka kort motståndarna har med sina öppna kort. Att bluffa lönar sig sällan i kortspel som har limit, alltså som begränsar hur mycket du kan höja.

Så låt bli att bluffa och lägg dig om dina kort är för dåliga och du inte har någon chans att förbättra din hand avsevärt vid Sjunde gatan.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är högt kort inom poker? (+ Strategitips)

Läs mer

Vad är en dealer inom poker och kortspel?

Läs mer

Vad är Sjunde gatan inom poker?

Läs mer

Vad är dead hand (död hand) inom poker?

Läs mer
cross-circle