Vad betyder in the money (pengaplats) inom poker?

Här lär du dig vad pokeruttrycket "in the money", som på svenska är pengaplats betyder.

Artikelns innehåll

Vad är pengaplats?

Att vara in the money, eller på pengaplats betyder inom poker att du garanterat tjänar pengar oavsett vad som händer. Att vara på pengaplats är något du kan vara innan turneringen är slut så länge du har en tillräckligt bra placering.

Generellt har alla som spelar på finalbordet vid en större turnering en pengaplats. För att nämna ett exempel deltog 7 834 personer i WSOP-tourens huvudevent 2018, men det var bara 1 182 som placerade sig in the money, alltså på pengaplats.

Exempel på pengaplats

  • Pelle betalar en anmälningsavgift på 100 euro och vinner 90 euro i prispengar. Han hamnade inte på pengaplats.
  • Pelle leder pokerturneringen överlägset men det är för många spelare kvar för att han ska vara garanterad mer prispengar än vad han lagt som buy-in. Han är inte på pengaplats.
  • Pelle gjorde ett inköp på 100 euro för att vara med i pokerturneringen. Det är 9 pokerspelare kvar i turneringen och prissumman för en niondeplats är 450 euro. Pelle hamnar nu på pengaplats då han garanterat tjänar pengar oavsett vad som händer.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så spelar du Baccarat: Guide med bilder

Läs mer

Pokerspelaren Michael Tureniec: Karriär och biografi

Läs mer

Vad är en återhöjning (re-raise) inom poker?

Läs mer

5 steg för att skaffa solceller i trädgården

Läs mer
cross-circle