Så fungerar blind steal inom poker

Här lär du dig allt om pokerstrategin blind steal, såsom hur den fungerar och när du borde använda den.

Artikelns innehåll

Vad är blind steal?

Blind steal, eller steal the blinds är när du bluffar innan floppen i ett försök att vinna big blind och small blind. Generellt försöker man göra en blind steal när man sitter i late position, det vill säga när man agerar sist eller nästan sist vid pokerbordet.

Tips för taktiken blind steal

Du behöver inte ha någon av de starkaste starthänderna som finns för att försöka göra en blind steal, men ganska bra startkort behöver du. Enligt pokersajten Poker Co Pilot ska du försöka göra en blind steal ungefär varannan gång du har tillfälle till det.

Generellt höjer du med 2 - 3 gånger big blind när du gör en blind steal. Att höja mer än så är bara onödigt då din potentiella förlust blir för stor jämfört med vad du tjänar på din blind steal.

Om motspelaren synar när du påbörjat din blind steal är det i regel bäst att fortsätta bluffa. 51 % av gångerna lägger motspelaren sig om du höjer en gång till vid en påbörjad blind steal.

Din möjlighet att lyckas med din blind steal är 53 % vid en pokerturnering och 62 % vid ett vanligt pokerbord som du kan hoppa in och ur som du vill.

Läs mer: Lär dig om poker i vår pokerordlista

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Danmarks 10 största städer efter folkmängd

Läs mer

Bästa VPN för Sverige (Guide + Exempel)

Läs mer

Vad är junk hand (en skithand) inom poker?

Läs mer

Grönt avdrag för solceller: Hur fungerar det egentligen?

Läs mer
cross-circle