Vad är feeler bet inom poker?

Här lär du dig allt om vad feeler bet är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är feeler bet?

Ett feeler bet är när du höjer med en mindre summa direkt efter floppen med mål att få information om vad dina motståndare sitter på för kort. Feeler bet kallas också för "probe bet".

Men hur får du bättre information om vad motståndarna har för kort med ett feeler bet?

Jo, för om dina motståndare lägger sig hade de dåliga kort, och om de synar eller höjer är det sannolikt att de har allt ifrån bra till mycket bra kort. Alternativt kanske du fått en spelare som är bra på att bluffa i poker på halsen, vem vet.

En annan bra sak med ett feeler bet är att du slipper slösa pokerchip på att vara med i en hand där många har riktigt bra kort. Du hindrar även defensiva spelare från att se kort från turnen och rivern utan att betala för det, vilket i sin tur ökar dina vinstchanser.

Exempel på feeler bet

Du får par i nior innan floppen, alla checkar och floppen delas ut.

På floppen får du ett gemensamt par i kungar som blir tvåpar i kungar och nior tack vare dina hålkort.

Du höjer nu smått för att kolla av läget lite. Vid pokerbordet finns det åtta personer inklusive dig. De flesta lägger sig men en spelare höjer stort och en annan spelare synar.

Du väljer att lägga dig trots att du har bra kort. De spelare som är med i potten spelar vanligtvis passiv poker och har därför sannolikt bra kort. Du lägger dig, och till slut vinner en av de passiva spelarna med kåk i kungar och knektar (K-K-K-J-J).

Tack vare ditt feeler bet kom du billigt undan och slapp göda de defensiva spelarna med en större pott tack vare det. Du hjälpte också vinnaren med att få andra spelare att lägga sig tidigt, men det får du bjuda på.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer.

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Rengöra solceller: Så är underhållskraven för solceller

Läs mer

Svenska spellagen: Hur fungerar den?

Läs mer

Vad är en draghand inom poker?

Läs mer

Vad är longhanded inom poker (+ så spelar du longhanded)

Läs mer
cross-circle