Vad är edge shooting inom poker?

Här lär du dig allt om vad edge shooting inom poker är.

Artikelns innehåll

Vad är edge shooting?

Edge shooting är när du satsar inom poker från en bra position. Med bra position menar man vanligtvis att man sitter i sen position och således har ett bra utgångsläge för att exempelvis höja eller bluffa.

De personer med svart ring runt sig sitter i sen position (bäst position) vid Texas Holdém-bordet ovan och agerar därför sist.

Spelarna med röd ring sitter i tidig position (sämsta positionen) och agerar först. De spelare som har rosa ring sitter i mittenposition (en medioker position) och agerar efter spelarna i tidig position men innan spelarna i sen position.

Exempel på edge shooting

Du sitter vid sen position, i detta fall vid knappen, och höjer med 50 kr med en ganska dålig starthand. De två spelare som agerar efter dig lägger sig och du vinner potten. Att bluffa hem potten i tidig position hade varit mycket svårare, men tack vare ditt edge shot vann du lätta pengar.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Solceller som är bäst i test: Komplett lista med exempel

Läs mer

Storbritanniens 10 största städer

Läs mer

Bankroll Management: Så spelar du säkrare och smartare

Läs mer

Vad är död mans hand inom poker?

Läs mer
cross-circle