Vad är mittenposition inom poker?

Här berättar vi allt om vad mittenposition är och hur du borde spela som mittenposition-spelare.

Artikelns innehåll

Under det här stycket svarar vi på alla frågor vi precis nämnt.

Vad är mittenposition?

Mittenposition inom poker är när du sitter ungefär i mitten av pokerbordet. Du sitter före de som har late position, men efter de som har early position.

Förenklat kan man säga att du som mittenposition-spelare sitter ganska bra vid pokerbordet och har både fördelar och nackdelar mot andra spelare.

På bilden nedan ser du att early position-spelarna i rött börjar agera. Efter det kommer de rosa mittenposition-spelarna och sist att agera är late position-spelarna med svart ring.

Är det bra att ha mittenposition?

Både ja och nej. Det är ganska bra att ha mittenposition inom poker. Du har ett taktiskt överläge över de som har early position, men samtidigt ett underläge mot de som har late position.

Spelare med early position måste berätta vad de vill göra innan du måste agera, och det är bra. Några av dem kanske till och med lägger sig och då ökar dina vinstchanser.

Samtidigt beror underläget mot late position-spelarna på exakt samma sak. Du måste säga vad du vill göra, till exempel höja eller syna, innan de måste agera. Det ger dem ett taktiskt övertag.

Hur spelar du rätt vid mittenposition?

När du har mittenposition behöver du inte spela på ett visst sätt. Både offensivt och defensivt spel funkar i regel bra.

Tänk bara på att dina bluffar eller höjningar kan höjas igen av de som agerar efter dig, och att du har en taktisk fördel mot de som agerar innan dig, alltså spelare i early position.

Läs mer: Lär dig mer om poker i vår pokerordlista.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Kinas 10 största städer (efter folkmängd)

Läs mer

Vad är slots med 5 hjul? (5 reel slots)

Läs mer

Solceller från Ikea: Är det värt pengarna?

Läs mer

Vad är en pott inom poker?

Läs mer
cross-circle