Vad är late position inom poker?

Här berättar vi allt du behöver veta om vad late position är, och hur du borde spela när du har late position vid pokerbordet.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla av de frågor vi precis nämnt.

Vad är late position?

Late position inom poker är att du har många spelare som agerar före dig vid pokerbordet. Att ha en late position är den bästa position du kan ha vid ett pokerbord.

När du har late position sitter du efter spelare i både middle position och early position. Du kan alltså lugnt avvakta medan andra spelare lägger sig, checkar eller höjer.

På bilden nedan ser du att spelare i late position agerar sist och har en svart ring. Spelare i early position agerar först och spelare i rosa, alltså spelare i middle position, agerar mellan early och late position.

Är det bra att ha late position?

Ja, att ha en sen position eller late position är jättebra inom poker. Du som agerar sist eller bland de sista spelarna har ett stort överläge mot spelare som tvingas agera tidigare. Som spelare i late position är det mycket enklare än annars att göra beslut som är taktiskt bra.

Hur spelar du rätt vid late position?

Du behöver inte spela på ett speciellt sätt när du har late position, men dina möjligheter att spela offensivt är goda. Som spelare i late position har du ett informationsövertag över alla eller nästan alla andra spelare, och det är riktigt bra.

Du vet bland annat vilka som chockhöjer och kanske bluffar, och en annan bonus är att spelare lägger sig innan du ens behövt agera.

Med färre spelare vid bordet ökar dina möjligheter att få den bästa handen och vinna potten. Detta av den enkla anledning att det nu finns färre aktiva spelare kring bordet, vilket ökar din procentuella möjlighet att vinna omgången.

Läs mer: Läs gärna vår kompletta ordlista i poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är Sjätte gatan inom poker?

Läs mer

Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Läs mer

Vad är femtal inom poker?

Läs mer

Så spelar du Omaha Hi/Lo (Strategi + Tips)

Läs mer
cross-circle