Vad är en måltavla inom poker?

Här lär du dig allt om vad en måltavla är inom poker

Artikelns innehåll

Vad är en måltavla inom poker?

En måltavla, eller mark på engelska, är en spelare som drar till sig mycket uppmärksamhet för han är så pass dålig på att spela poker. Professionella pokerspelare är generellt duktiga på att identifiera måltavlor och spelar gärna vid pokerbord där det finns många sådana spelare.

Hur ska du spela mot en måltavla?

Generellt lönar det sig att spela försiktigt i början och analysera vad måltavlan gör under viktiga situationer, såsom om hon går med i allt för många potter eller om hon bluffar väldigt ofta.

När du har ett grepp om hur måltavlan spelar ska du straffa henne genom att till exempel bluffa lite oftare än vanligt om hon spelar väldigt defensivt, eller genom att vänta på att få en riktigt bra hand om hon spelar lite väl aggressivt.

Det viktigaste är att ha tålamod och att vara oberäknelig, så kommer du till slut vinna mot måltavlan som förmodligen inte vet hur de grundläggande taktikerna inom poker fungerar.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer inom poker

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så fungerar pottodds inom poker (enkel guide)

Läs mer

Sveriges alla 30 nationalparker

Läs mer

Vad är family pot (familjepott) inom poker?

Läs mer

Vad är en dealer inom poker och kortspel?

Läs mer
cross-circle