5 inredningstips för ditt vardagsrum

Här berättar vi om 5 tips för hur du inreder ditt vardagsrum på bästa sätt.

5 inredningstips för vardagsrummet

  1. Ha många sittplatser
  2. Häng upp tavlor
  3. Skaffa många gröna växter
  4. Dölj inte ljuskällorna
  5. Ha en snygg och diskret tv

Nedan berättar vi närmare om de inredningstips vi precis nämnt.

1. Ha många sittplatser

I vardagsrummet hamnar man ofta, så det är en bra idé att skaffa fler sittplatser än du tänkt ha från början. Exempel på snygga extrasittplatser är sittpuffar, mindre soffor och fåtöljer.

2. Häng upp tavlor

Att hänga upp tavlor på väggarna är ett bra sätt att göra vardagsrummet mer hemtrevligt och personligt. Tänk gärna på att du kan kombinera färger, motiv och ramar precis som du vill. Om du verkligen gillar tavlor kan du också satsa på en personligt anpassad tavelvägg.

3. Skaffa många gröna växter

Nästan alla mysiga vardagsrum har växter, åtminstone några stycken. En bra sak med växter är att du kan välja att ha växter som är mycket lättskötta, eller växter som är lite svårare att sköta men desto mer unika.

Ett exempel på unika, alltså svårskötta, växter är bonsaiträd som förenklat är miniatyrer av vanliga träd. Kaktusar och fikusar är däremot mycket lätta att lyckas med.

4. Dölj inte ljuskällorna

Om du har fönster i vardagsrummet ska du inte dölja dem med permanent förskjutna gardiner som tar bort allt naturligt ljus.

Ha gärna dina fönster fria från blockerande gardiner så länge det är ljust ute, men när mörkret kommer kan du använda stämningsfulla lampor för att få en mysig belysning i vardagsrummet.

Andra bra råd är att golvlampor passar särskilt bra intill tv-bänkar och soffor, och att levande ljus är ett uppskattat tillskott, särskilt under höst och vinter.

5. Ha en snygg och diskret tv

De flesta vardagsrum har en tv, och traditionellt sett har tv-apparater varit fula. Så är det inte längre, för idag kan man utan problem skaffa en tunn och snygg tv-apparat för under 10 000 kr. Dagens tv-apparater passar utmärkt på väggen, och någon "bula" blir det inte heller tack vare den tunna designen.

Det finns till och med tv-apparater med ljus som följer med bilden, som kallas Ambilight och är en del av Philips smarta hem-system Hue.

Unik guide: Hur stora är olika tv-apparater – jämför sida vid sida

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är backdoor flush inom poker?

Läs mer

Coolbet Poker: Test och recension (+ Bonus)

Läs mer

Vad är en miss inom poker?

Läs mer

Crying call inom poker: Vad är det egentligen?

Läs mer
cross-circle