Vad innebär det att spela mjukt inom poker?

Här lär du dig allt om vad mjukt spel, eller soft play, är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad innebär det att spela mjukt inom poker?

Att spela mjukt innebär att du och minst en spelare till spelar poker i samförstånd med varandra på ett sätt ni båda tjänar på. Om man spelar mjukt bryter man mot både officiella regler och de inofficiella etikettsregler som finns inom poker.

Exempel på att spela mjukt

Du ska spela poker på Casino Cosmopol med din bäste vän Basse. Du gillar Basse då han ofta är hemma hos din fru och underhåller henne när du är på jobbet. Basse han tänker då på alla.

Hur som, då ni är bra vänner kommer ni överens om att inte gå med i varandras potter, och om ni någon gång är med i samma pott ska ni spela defensivt med varandra.

Då du och Basse spelar på ett sätt som ni båda tjänar på, alltså softspelar, beter ni er på ett sätt som alltid klassas som rent fusk. Men att bevisa att någon spelar mjukt är svårt, så det är sällan man åker dit på att spela mjukt mot sina kompisar.

Men som sagt. Tänk på att poker är ett gentlemannaspel som bygger på ärlighet. Man ska alltid göra sitt bästa för att vinna, och vem man spelar mot ska inte påverka ens egen taktik.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så streamar du hockey-VM live och gratis (med en VPN)

Läs mer

De 10 bästa starthänderna i Texas Holdém

Läs mer

Paf Poker: Recension och test (+ Hämta bonus)

Läs mer

Vad är upswing inom poker?

Läs mer
cross-circle