Vad är hålkort (dolda kort) inom poker?

Här lär du dig allt om vad dolda kort är inom poker. Dolda kort kallas även för down cards och hole cards, som på svenska är hålkort.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis ställt.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer.

Vad är hålkort?

Hålkort är privata kort du får av dealern som bara är till för dig. Ingen annan får se dina hålkort, och de hålkort du har avgör i princip alltid om du vinner handen eller inte. Om någon synar dig vid slutet av omgången kan du bli tvungen att visa dina hålkort. Det momentet kallas för showdown.

I vilka kortspel finns hålkort?

Det finns hålkort i nästan alla kortspel. Vi ger dig gärna några exempel: I mörkpoker har du 5 hålkort, i Texas Holdém har du 2 hålkort och i Crazy Pineapple har du 3 hålkort.

Vad avgör om du har bra eller dåliga hålkort?

Vad som avgör om dina hålkort är bra eller dåliga beror på det kortspel du spelar. Det finns till exempel kortspel där låga kort är bra, och där kort i en viss färg är bra. Sen finns det också poker som har ett eget system för att ranka alla pokerhänder.

Läs gärna våra artiklar om de sämsta hålkorten i Texas Holdém och de bästa hålkorten i Texas Holdém.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så spelar du Omaha: guide med bilder

Läs mer

Test och recension av AtlasVPN

Läs mer

Vad är ABC poker? (Guide och exempel)

Läs mer

Recension av IObit Driver Booster Pro

Läs mer
cross-circle