Vad är suck out inom poker?

Här lär du dig allt om vad begreppet suck out är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är suck-out inom poker?

Suck out är slang för att du vinner en pott med kort som till en början verkade vara dåliga men visade sig vara bra efter att alla kort delats ut. Vid en suck out är du alltså underdog ända tills det visar sig att du har de bästa korten vid pokerbordet.

Exempel på suck out

Ett exempel på en suck out är om du spelar Texas Holdém och har 5♦ 5♥ som starthand och blir synad av en motspelare med A♦ A♥. I detta fall har du en möjlighet på ca 19 % att vinna potten, vilket jämfört med motståndarens ca 81 % inte är så mycket.

Men då det kommer 5♣ K♦ K♠ 5♠ A♣ på flopp, turn och river är det du som vinner med fyrtal i femmor (5♦ 5♥ 5♣ 5♠ K♠) mot motståndarens höga kåk (A♦ A♥ A♣ K♦ K♠). Du har alltså gjort en suck out.

Hur undviker du suck outs?

Du undviker att motspelare får suck outs mot dig genom att höja rejält när du har kort som motiverar det.

För att undvika suck outs är taktiker såsom c-betting sannolikt bäst. Att bluffa eller semibluffa är två ytterligare taktiker som fungerar bra för att skrämma motspelare med dåliga och mediokra händer till att lägga sig.

Att exempelvis slowspela och bara passa och höja med små summor gör att många spelare följer med i potten. Då ökar den procentuella risken för att någon av motspelarna gör en suck out, så se till att inte vara rädd för att höja och således skrämma suck out-kandidater till att lägga sig.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är Sjunde gatan inom poker?

Läs mer

Världens 10 minsta länder

Läs mer

Sveriges 15 djupaste sjöar

Läs mer

Vad är equity inom poker?

Läs mer
cross-circle