Vad är en rock inom poker?

Här lär du dig allt om vad en rock är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en rock inom poker?

En rock är en extremt defensiv pokerspelare som nästan aldrig går med i potten om hon inte har riktigt bra kort. När en rock spelar Texas Holdém går hon nästan alltid bara med i potten om hon har A–A, K–K, Q–Q eller någon annan av de bästa starthänderna inom Texas Holdém.

Vad är en rock garden?

En rock garden är vad man kallar ett pokerbord med spelare som helt eller nästan bara består av rocks.

Är en rock samma sak som tight?

En rock är ungefär samma sak som en tight pokerspelare. Men det finns en skillnad, och det är att rocks är ännu mer defensiva än vad tighta pokerspelare är.

Är rocks bra pokerspelare?

Nej, generellt är rocks inte bra pokerspelare. De spelar för förutsägbart för att kunna vinna några stora pengar, och vana pokerspelare läser vanligtvis sönder rocks snabbt och effektivt genom att kartlägga deras spelstil.

Hur besegrar du en rock?

Här nedan ger vi dig bra tips som hjälper dig besegra en rock.

Spela mer aggressivt

Då rocks bara gillar att spela med extremt bra pokerhänder kommer de ofta lägga sig. Därför ska du spela aggressivt för att således vinna enkla potter, alltså potter där du inte behöver visa dina kort.

Lägg dig om de höjer

Om en rock höjer har han nästan säkert en riktigt bra pokerhand. Så om du inte själv har en extremt bra pokerhand är det bäst att lägga dig ifall en rock gör en höjning.

Här märker du också en av de stora nackdelarna med att spela som en rock. Det är i princip aldrig någon som vill gå med när de höjer, vilket gör det i princip omöjligt att värdebetta på ett vettigt sätt om man spelar som en rock.

Slowspela inte

Att slowspela mot en rock är taktiskt dumt. Rocks gillar att få se kort utan att behöva betala för det, så om du slowspelar vinner du inga potter gratis genom att rock-spelaren lägger sig. Du kan också vara med om tråkiga suck outs på grund av slowspel mot rocks.

Men om du ändå vill slowspela mot en rock är det bäst att göra små höjningar som det är lätt att syna på. Det händer faktiskt att rocks synar ibland, men återhöjer de ska du generellt lägga dig fortare än kvickt.

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är Spelpaus? (+ Hur använder du tjänsten?)

Läs mer

OVPN eller ExpressVPN: Vilken VPN är bäst?

Läs mer

De 10 sämsta starthänderna i Texas Holdém

Läs mer

Världens 10 giftigaste ormar

Läs mer
cross-circle