AtlasVPN säger att de erbjuder en säker VPN med bra appar till mobil, surfplatta och dator. Om det stämmer och exakt hur bra AtlasVPN presterar får du reda på precis nu.

Är Atlas VPN en bra VPN?

Ja, Atlas VPN är en bra VPN-tjänst som är värd att köpa och använda. De erbjuder bra VPN-program för alla viktiga enheter, de låser upp många streamingtjänster och de har alla viktiga säkerhetsfunktioner. De sparar inte heller några loggar vilket gör att du blir anonym på internet.

Sammantaget rekommenderar vi Atlas VPN starkt. Du gör ett bra val om du väljer dem.

AtlasVPN fungerar på alla viktiga enheter

De VPN-appar som Atlas VPN erbjuder finns för surfplatta, mobil och dator. Mer specifikt har de program för dessa enheter:

 • Windows
 • MacOS
 • iOS (iPhone och iPad)
 • Android (Samsung m.fl.)
 • Android TV (Samsung TV m.fl.)
 • Routrar (Asus, Netgear m.fl.)

Ett annat stort plus är att du får koppla upp hur många enheter du vill på samma VPN-abonnemang. Det är generöst då bland annat ExpressVPN, iTop VPN och CyberGhost har användartak som bestämmer hur många enheter du får skydda på samma gång.

En annan viktig detalj är att kill switch finns för alla enheter. Det är ett verktyg som bryter din internetuppkoppling om du skulle tappa kontakten med AtlasVPN:s servrar. Den funktionen skyddar din anonymitet om något oväntat skulle inträffa såsom en appkrasch, så detta verktyg är viktigt.

Starka säkerhetsprotokoll finns

Atlas VPN ger dig tillgång till två av världens säkraste VPN-protokoll: WireGuard och IKEv2. Du behöver inte bry dig om vilket protokoll du ska välja för Atlas VPN väljer automatiskt det protokoll som passar bäst för din enhet. Här finns det inget att klaga över.

Inga känsliga loggar sparas

Atlas VPN sparar inga känsliga loggar. Din betalinformation och din e-postadress sparas men krypteras. Allt annat, såsom din IP-adress och inloggningsuppgifter sparas inte över huvud taget. Du blir alltså 100 % anonym med Atlas VPN.

VPN-programmen är riktigt bra

Vi provade Atlas VPN:s appar för Windows och iOS. Båda programmen var enkla att använda och båda apparna hade ungefär samma gränssnitt. Det är bra för då slipper man lära sig ett nytt gränssnitt så fort man vill använda deras VPN på en annan enhet.

Apparna för Windows och iOS har både ett ljust och ett mörkt gränssnitt. Vi rekommenderar det mörka då det är snällast för ögonen. Men det ljusa funkar också bra förstås.

Du får bra hastigheter

Vi provade vår Atlas VPN-uppkoppling mot servrar i tre länder: Sverige, USA och Storbritannien. Som du ser nedan ska Atlas VPN räknas som en snabb VPN-tjänst. Detta då hastighetstappet är minimalt.

Resultatet i siffror

 • Bibehållen hastighet på 91 % mot server i USA.
 • Bibehållen hastighet på 96 % mot server i Sverige.
 • Bibehållen hastighet på 92 % mot server i Storbritannien.

Stort servernätverk erbjuds

Hos Atlas VPN får du tillgång till servrar i över 40 länder, och det är bra nog. Fler servrar än så behöver du inte.

Exempel på länder där VPN-servrar finns är:

 • Sverige
 • Norge
 • Danmark
 • USA
 • Storbritannien
 • Finland

Här finns det alltså inget att klaga på.

VPN-uppkopplingen är säker

Vi testade Atlas VPN:s uppkoppling mot ett flertal webbverktyg som bland annat letade efter läckor, virus och spionprogram. Som väntat kunde inget otrevligt hittas.

Snabb och anonym fildelning

Hos Atlas VPN får du fildela snabbt och anonymt på alla VPN-servrar. Vi kunde ladda ner en laglig test-torrent utan några problem och med en hastighetsförsämring på bara 1 %. Det var ett riktigt bra resultat. Då Atlas VPN inte heller sparar några loggar fildelar du anonymt hos dem.

Atlas VPN Free fungerar bra

Atlas VPN Free är företagets gratis-VPN-tjänst. Den fungerar bra och har samma starka kryptering och samma bra VPN-program som den betalda versionen.

Men det finns samtidigt nackdelar med gratisversionen såsom att du:

 • Bara får tillgång till 3 servrar (i USA, Japan och Australien).
 • Inte får fildela.
 • Inte kan låsa upp streamingtjänster.
 • Inte får support via direktchatt.

Allt som allt är Atlas VPN Free bättre än många gratis-VPN-tjänster. Men gratisversionen är samtidigt inget hållbart alternativ i längden jämfört med den betalda versionen av Atlas VPN.

Många gillar Atlas VPN

Om du tar en titt online ser du snabbt att många gillar det Atlas VPN har att erbjuda. VPN-företaget får bland annat beröm för sin kundsupport, sina VPN-appar och för sin prisnivå som är riktigt bra. Bäst pris får du om du skaffar ett längre VPN-abonnemang.

De kan låsa upp många streamingtjänster

Atlas VPN har storsatsat på att bli bra på att låsa upp streamingtjänster, och det märks. Vi kunde låsa upp Netflix i USA och Sverige när vi provade att göra det. Atlas VPN säger själva att de kan låsa upp Netflix i 7 regioner, och sannolikt stämmer det.

Vi kunde även låsa upp HBO Max (i Sverige), Prime Video (i Sverige och USA) och Peacock TV när vi försökte med det. Som du ser nedan kunde vi också låsa upp brittiska BBC iPlayer utan problem.

Vi kunde också låsa upp svenska streamingtjänster såsom SVT Play, TV4 Play och Viaplay utan problem.

OBS! Tänk på att det inte är garanterat att du kan låsa upp alla streamingtjänster vi nämnde bara för att det fungerade för oss. Många streamingtjänster försöker blockera VPN-användare och ibland lyckas de.

Bra och snabb support

Hos Atlas VPN får du tillgång till support via chatt så fort du har ett konto för den betalda versionen av VPN-tjänsten. Svar på dina frågor får du i regel på någon minut, och de som arbetar i supporten vet vad de gör.

Värt att veta är också att supportpersonalen bara pratar engelska. För att få svensk support rekommenderar vi att du väljer OVPN.

Vi rekommenderar Atlas VPN

Atlas VPN är en stark VPN-tjänst som vi rekommenderar. Det finns få nackdelar och i princip bara fördelar med denna VPN. Läs gärna vår artikel med de bästa VPN-tjänsterna om du vill jämföra Atlas VPN med övriga VPN-tjänster som också presterar utöver det vanliga.

Säg vad du tycker om Atlas VPN

Genom att rösta nedan får du möjlighet att säga vad du tycker om denna VPN.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1