Cyberghost säger att de erbjuder en snabb, säker och billig VPN som ger dig mycket för pengarna. Om de påståendena stämmer får du reda på precis nu.

Snabba fakta om CyberGhost

Artikelns innehåll

Är CyberGhost en bra VPN?

Ja, Cyberghost är en mycket bra VPN-tjänst. De erbjuder VPN-appar på svenska som är enkla att begripa. De sparar inte heller några loggar och de är ett billigt alternativ till lite mer påkostade VPN-tjänster såsom OVPN. CyberGhost presterar oerhört bra och är en VPN som vi rekommenderar starkt.

Om du vill jämföra CyberGhosts VPN-tjänst mot andra VPN-tjänster som presterar bra rekommenderar vi att du läser vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna.

CyberGhost är en loggfri VPN

CyberGhost sparar inga känsliga loggar och ska därför räknas som en VPN som garanterar 100 % anonymitet. Ingen vet vilka webbsidor du besöker när du använder CyberGhost, inte ens VPN-företaget själva vet vad du gör på nätet.

De erbjuder bra säkerhet

Hos CyberGhost finns det tre VPN-protokoll att välja på:

 • OpenVPN
 • WireGuard
 • IKEv2

Alla de VPN-protokoll vi nämnt ovan är säkra och snabba. Men om vi får rekommendera ett protokoll till dig är WireGuard en personlig favorit, för det protokollet är snabbast och lika säkert som de andra två protokollen.

VPN-appar finns för alla viktiga enheter

Hos CyberGhost finns VPN-appar på svenska för mobil, surfplatta och dator. Du kan även installera deras VPN i din router och i din webbläsare. Alla VPN-appar finns med mörkt och ljust gränssnitt. Vi rekommenderar det mörka gränssnittet då det är snällast för ögonen.

Värt att tillägga är också att CyberGhost fungerar på Linux, vilket är ovanligt.

VPN-apparna fungerar bra och är lättanvända

Vi har testat CyberGhosts appar för iOS (iPhone) och Windows (pc). Det var enkelt att byta servrar, alla appar fanns på svenska och ingen app kraschade någon gång.

Vi kunde låsa upp alla tv-plattformar

Med hjälp av CyberGhosts VPN-appar kunde vi låsa upp alla tv-plattformar vi provade såsom amerikanska Netflix, svenska Netflix, HBO Max, BBC iPlayer, C More och SVT Play.

Många av de servrar som finns i apparna är optimerade för att fungera med en viss tv-plattform, vilket underlättar vid upplåsningen.

Stöd finns för fildelning

Hos CyberGhost får du fildela på alla servrar. Du fildelar alltid anonymt, och de har inte lagt in någon hastighetsbegränsning för fildelare. Just att det inte finns någon hastighetsbegränsning för fildelare är generöst då det finns VPN-tjänster som lägger in det för att spara på sina serverresurser.

CyberGhost fungerar bra för gaming

CyberGhost har optimerade servrar för gaming vilket är ovanligt att få. En viktig anledning till att använda en VPN när du gejmar är att du då inte längre kan bli DDoS-attackerad av dina motståndare. Läs gärna om VPN för gaming om det ämnet intresserar dig.

Särskilt säkra servrar finns

CyberGhost erbjuder särskilt säkra VPN-servrar ("no spy-servrar") som de har placerat i Rumänien, där själva VPN-företaget finns. De har fysisk tillgång till servrarna och kan därför garantera att du är 100 % skyddad när du använder dem.

De rekommenderar själva att du fildelar på no spy-servrarna då de är särskilt säkra, men p2p-servrarna fungerar minst lika bra. CyberGhost har aldrig sparat loggar eller samarbetat med myndigheter eller företag, så oavsett vilken server du använder är du säker.

CyberGhost har ett gott rykte online

Många gillar det som CyberGhost har att erbjuda. På nätet blir de främst berömda för sin kundsupport, sitt stöd för fildelning och sina snabba VPN-servrar.

CyberGhost erbjuder ett stort servernätverk

Hos CyberGhost får du tillgång till servrar i alla viktiga länder såsom:

 • Sverige
 • Norge
 • Danmark
 • Storbritannien
 • USA

I princip oavsett vilket land du vill ha en VPN-server i erbjuder CyberGhost det. Här presterar CyberGhost mycket starkt.

Inga säkerhetsläckor kunde hittas

Vi testade CyberGhosts uppkoppling mot fyra säkerhetstjänster och inga svagheter kunde hittas.

CyberGhost erbjuder en snabb VPN-tjänst

Vi testade vår Cyberghost-uppkoppling mot servrar i USA, Sverige och Storbritannien. En Windows-dator användes och det VPN-protokoll vi hade var WireGuard vilket också är det som CyberGhost har påslaget som standard på Windows.

Testresultat

 • Bibehållen hastighet på 90 % mot server i USA.
 • Bibehållen hastighet på 100 % mot server i Sverige.
 • Bibehållen hastighet på 94 % mot server i Storbritannien.

Detta är ett mycket bra resultat som gör att vi räknar CyberGhost som en av världens snabbaste VPN-tjänster.

Bra kundsupport

CyberGhost har kundsupport som talar engelska och som i regel svarar inom någon minut. Om du behöver kontakta dem rekommenderar vi chattklienten för där får du snabbast svar.

Mycket VPN för pengarna

CyberGhost ger dig mest VPN för pengarna av alla VPN-program vi testat, utan tvekan. Utöver ett lågt pris får du också en "pengarna tillbaka-garanti" på upp till 45 dagar.

Betala kan du göra med bland annat:

 • Konto- och kreditkort
 • PayPal
 • Kryptovaluta såsom Bitcoin

Cyberghost rekommenderas starkt

CyberGhost är ett absolut toppval inom VPN. Vi rekommenderar deras VPN-tjänst så pass mycket att vi ger dem vårt bästa betyg: Bäst i test.

Jämför Cyberghost mot andra VPN-tjänster

Vanliga frågor

Vem äger Cyberghost?

Det är säkerhetsföretaget Kape Technologies som äger CyberGhost. Kape är ett pålitligt säkerhetsföretag som förutom Cyberghost även äger Private Internet Access och ExpressVPN.

Kan Cyberghost låsa upp streaming?

Ja, Cyberghost är riktigt bra på att låsa upp internationella streamingplattformar. De låser bland annat upp Netflix, Hulu, BBC iPlayer och Amazon Prime. Svensk streaming är de också bra på att låsa upp, men OVPN är generellt bättre på det.

Erbjuder Cyberghost någon pengarna tillbaka-garanti?

Ja, de erbjuder en pengarna tillbaka-garanti på mellan 14–45 dagar. Hur länge pengarna tillbaka-garantin gäller beror på hur långt VPN-abonnemang du skaffar.

Är det enkelt att använda Cyberghosts VPN-appar?

Ja, de är mycket enkla att använda. Ett stort plus är också att deras VPN-appar har ungefär samma utformning oavsett om du installerar apparna på mobil, dator eller surfplatta.

Har Cyberghost svenska IP-nummer?

Ja, Cyberghost har många servrar i Sverige som alla har svenska IP-nummer.

Betygsätt gärna CyberGhost själv nedan

Vi gillar CyberGhost och tycker de presterar utmärkt inom alla kategorier. Men vad tycker du om dem? Säg ditt om saken genom att betygsätta dem nedan.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 4