Mjukvaruprogrammet IObit Driver Booster Pro säger att det kan uppdatera alla program automatiskt på ett säkert och smidigt sätt. Om det påståendet stämmer, och om programmet klarar av fler saker får du reda på precis nu. Alltså i denna test och recension av IObit Driver Booster Pro.

Hur fungerar IObit Driver Booster Pro?

Programmet fungerar genom att du installerar det på Windows och aktiverar alla funktioner. När du gjort det blir datorn snabbare samtidigt som den blir mer alert. Kort vill vi säga att programmet fungerar riktigt bra, vilket vi också förtydligar i resten av recensionen av programmet.

Installationen går snabbt

Installationen går på omkring 2 minuter. Du behöver trycka på "Next" några gånger sen är det klart.

Låt programmet sköta dina uppdateringar

Att låta programmet sköta dina uppdateringar är enkelt. Du klickar bara i en ruta sen sköter programmet resten. När du sagt till programmet att uppdatera allt på din dator automatiskt behöver du aldrig pilla med manuella uppdateringar igen. Det är mycket skönt att slippa det.

En annan nytta programmet gör rent uppdaterings-mässigt är att det hittar alla program du har på din dator. På IObits hemsida står det att Driver Booster Pro har en databas på över 4,5 miljoner program. Om det stämmer kan vi inte svara på, men att databasen är stor kan vi garantera.

Windows egen ”Lägg till och ta bort program”-flik är faktiskt inte så bra på att hitta program man har installerade på sin dator. Men detta program hittar verkligen allt.

Men sköter inte Windows Update uppdateringar?

Nej, Windows Update installerar i princip bara systemuppdateringar för Windows, och inte mycket mer än så.

Att få alla sina program uppdaterade är viktigt, och något som du får en snabbare och säkrare dator av. Detta program sköter den uppgiften på ett mycket bra sätt. Sammanlagt tog det omkring 5 minuter för programmet att uppdatera 23 drivrutiner vilket ska räknas som riktigt bra.

Spelläget fungerar utmärkt

Som en liten "bonusfunktion" finns spelläget. Det optimerar din dator så de prestandakrävande programmen går i "sovläge" när du sätter igång ett spel.

Vi märkte att spel som Age of Empires 4 och Diablo 4 både laddades snabbare och fick något fler FPS (bildrutor per sekund) när funktionen var påslagen.

Det mest nyttiga denna funktion gjorde var att frigöra processorkraft och RAM-minne så att spelen fungerade bättre. Vi var mycket nöjda med denna funktion.

Programmet rensar onödiga filer

En annan bra funktion är att programmet rensar filer du inte behöver på din dator. Vi aktiverade den funktionen och märkte att programmet ville ta bort filer på totalt 2,8 GB. Programmet fick ta bort filerna och vi saknade dem inte. Denna funktion var också bra att ha.

Fler program kan köpas direkt i appen

I en flik i IObit Driver Booster Pro kan du köpa fler program. Det är förstås inte ett krav men samtidigt en bra idé om du gillar IObits program.

Gratis vs. Pro

Vi har provat IObit Driver Booster Pro, men programmet finns också i en gratisversion. I den lite enklare gratisversionen ingår inga avancerade funktioner såsom spelläget och diskrensningsverktyget. Databasen över program som kan uppdateras är också begränsad i gratisversionen.

Vi rekommenderar att du använder betalversionen då den ger dig fler och bättre funktioner. Gratisversionen kan vara bra för att prova på programmet, men för att programmet verkligen ska göra nytta krävs den betalda versionen.

Vi rekommenderar programmet

IObit Driver Booster Pro är ett bra nyttoprogram som vi rekommenderar helhjärtat. Värt att veta är att du får 65 % rabatt om du köper den betalda versionen via våra länkar.

Betygsätt gärna programmet själv nedan

Vi gillade IObit Driver Booster Pro, men vad tycker du om dem egentligen? Säg ditt om saken genom att betygsätta dem nedan.

Medelvärde: 3.7 Antal betyg: 3