Vad är bring-in inom poker?

Här lär du dig allt om vad pokertermen bring--in är.

Artikelns innehåll

Vad är bring-in inom poker?

Bring-in är en tvingad insats inom stötpokerspel såsom Femstöt, Razz och Sjustöt. Det är spelaren med antingen det högsta eller lägsta kortet som lägger in bring-in. Hur reglerna kring det ser ut beror på vilket stötpokerspel du spelar.

Om flera spelare har samma valör på kortet som avgör vem som lägger in bring-in-avgiften är det kortets färg som bestämmer vem som betalar bring-in-avgiften.

Bring-in-avgiften är alltid lägre än den lägsta tillåtna satsningen vid bordet, och den största anledningen till att det finns en bring-in-avgift är att man vill belöna offensivt spel.

Exempel på bring-in

Du spelar Razz mot Basse. I det spelet är det spelaren med det högsta öppna kortet som lägger in bring-in-satsningen.

Du har 8♣ och Basse har 8♦ som enda öppet kort vid tredje gatan, som är den första satsningsomgången där du sammanlagt har två dolda kort och ett öppet kort.

Det är alltid det öppna kortet som avgör vem som lägger in bring-in, för sina dolda kort ska man inte behöva avslöja förrän det är visning.

Då du ock Basse hade kort i samma valör blir det färgrankingen som avgör vem som lägger in bring-in-avgiften. Färgrankingen inom poker är enligt nedan från högst till lägst:

  • Spader ♠ (högst)
  • Hjärter ♥
  • Ruter ♦
  • Klöver ♣ (lägst)

Då du har ♣ och Basse har ♦ är det Basse som lägger in bring-in-avgiften denna gång.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad innebär det att skydda sin pokerhand?

Läs mer

Vad är longhanded inom poker (+ så spelar du longhanded)

Läs mer

Vad är Snabbpoker (Rush Poker)?

Läs mer

Pokerspelaren Justin Bonomo: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle