Vilken är den högsta färgen inom poker?

I poker finns fyra färger som på engelska kallas för suits. I denna artikel berättar vi bland annat vilka färger som finns, hur färgerna rankas mot varandra och när färgranking används i pokersammanhang.

Artikelns innehåll

Vilken är den högsta färgen inom poker?

Så här rankas färgerna inom poker från högst till lägst:

  • Spader ♠
  • Hjärter ♥
  • Ruter ♦
  • Klöver ♣

Du ska också tänka på att färgerna nästan aldrig spelar någon roll inom poker. En färgstege i hjärter är värd exakt lika mycket som en färgstege i spader eller klöver.

Själva färgen dina kort har används inte för att ranka samma pokerhänder mot varandra. Vid handranking är det bara kortens valörer som är viktiga. Har du samma pokerhand som någon annan och det bara är färgen på korten som skiljer sig delas potten.

När spelar färgen roll inom poker?

Det finns tre tillfällen inom poker då färgen dina kort har spelar roll, och dessa går vi igenom nedan.

Vid pokerspel med bring in

I pokerspel såsom stötpoker är det spelaren med det lägsta kortet som lägger in bring in-avgiften. Om två eller fler spelare har samma valör på sitt lägsta kort är det färgen på kortet som avgör vem som lägger in bring in-avgiften.

Så om du har 2♠ och Basse har 2♥ är det Basse som lägger in bring in-avgiften. Det finns också pokerspel såsom Razz där spelaren med högst kort måste lägga in bring in-avgiften. Så om du har A♥ och Basse har A♦ är det du som lägger in bring in-avgiften.

När man bestämmer vem som ska få knappen

När du exempelvis ska börja spela en pokerturnering får alla var sitt kort som används för att bestämma vem som får sitta vid knappen. Spelaren med högst kort får sitta vid knappen, och om fler spelare får det högsta kortet avgör kortets färg vem som får sitta vid knappen.

Denna regeln gäller bara vid livepoker då det finns en dator som lottar vem som får börja vid knappen när du spelar onlinepoker.

När en pott ska delas

Om det finns en pott som ska delas men det är ett ojämnt antal pokermarker som ska delas upp är det färgrankingen som avgör vem som får den udda markern.

I första hand växlar man ner den udda valören till lägre värda marker och delar lika, men om den valör som finns på bordet är lägst värd gäller regeln ovan.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är spread limit inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren Per Hildebrand: Biografi och karriär

Läs mer

Vad är en busted hand inom poker?

Läs mer

Fello Mobilabonnemang: Recension och omdöme

Läs mer
cross-circle