Vad är suited connectors och hur spelar du med dem.

Här lär du dig allt om vad suited connectors är inom poker. Du lär dig bland annat hur du borde spela när du har suited connectors och om suited connectors är en bra pokerhand.

Artikelns innehåll

Vad är suited connectors?

En suited connector är en starthand inom pokerspel såsom Texas Holdém där du har två kort i samma färg och med valörer som hänger samman. Exempel på suited connectors är 5♥ 6♥, 9♣ 8♣, 2♦ 3♦ och 10♠ 9♠.

Är suited connectors en bra pokerhand?

Suited connectors är en ganska bra pokerhand som är enkel att överskatta. Att gå med i potten med sina suited connectors är ibland en bra idé, men det är sällan som en suited connector-hand blir den bästa handen vid pokerbordet när alla kort delats ut.

Hur ska du spela med suited connectors?

Här nedan ger vi dig tre tips för hur du borde spela när du har suited connectors som starthand i Texas Holdém.

Spela aggressivt innan floppen

Suited connectors är nästan alltid som mest värda innan floppen, alltså pre-flop. Så spela aggressivt innan floppen i stället för att lägga dig eller att limpa in i potten.

Om vi säger att du har 9♠ 8♠ har du en låg möjlighet att få något bra vid floppen. Även om du till slut får färg eller stege kan det sitta en annan spelare med en högre färg eller stege, och händer som kåk och fyrtal är svåra att få in med en starthand med kort av olika valörer.

Men höjer du rejält innan floppen gör det inte så mycket om din hand kommer bli starkast vid pokerbordet eller inte. Vid floppen och framåt ska du fortsätta höja, och i många fall vinner du potten tack vare att alla andra spelare lägger sig.

Så var inte rädd för att höja med dina suited connectors pre-flop, för det tjänar du nästan alltid på.

Semibluffa vid floppen

Som vi tidigare sagt är det sällan du har den bästa handen vid showdown om du har suited connectors. Men om du väl har suited connectors och är kvar i potten vid floppen är det en bra idé att semibluffa.

Att semibluffa är nämligen det bästa du kan göra då din största möjlighet att vinna potten är att få alla andra att lägga sig. Att smyga fram och checka är i princip samma sak som att ge bort sina pengar.

Positionsspelet är viktigt

Då en suited connectors-hand sällan är den starkaste handen vid bordet är det särskilt tacksamt att spela i late position, för då har du som mest information om vad motståndarna kan ha för händer. Ifall andra spelare höjt rejält och kanske till och med återhöjt är det generellt bäst att lägga sig.

Men om du sitter i sen position och det bara finns en liten höjning på bordet är det ett bra tillfälle att själv höja och således ta kontroll över potten.

Den största anledningen till att du ska passa dig för att spela med suited connectors i tidig position är att du inte vet vad motståndarna har för kort. Det kan lika gärna vara så att tre spelare höjer. Ifall det händer är det inte lönt att vara med i potten, och då är de pengar du gått in med i tidig position borta.

Om du hade haft någon av de bästa starthänderna i Texas Holdém hade du suttit tryggt i stolen även i tidig position, men vid spel med suited connectors har du inte den lyxen.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är TPTK inom poker?

Läs mer

Solceller på fasad och vägg: Hur fungerar det?

Läs mer

Bästa VPN för The Pirate Bay

Läs mer

Flerbordsturnering inom poker: Strategi och definition

Läs mer
cross-circle