Vad är royal flush inom poker? (+ Handranking och tips)

Här lär du dig allt om vad royal flush är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är royal flush?

En royal flush är en pokerhand som går från 10 till ess i samma färg. Royal flush är den bästa pokerhanden som finns i de populäraste pokerspelen såsom Texas Holdém.

Exempel på royal flush

Vad händer om flera får royal flush?

Om flera spelare får royal flush delas potten lika bland alla spelare som är kvar. Alla royal flush-händer är alltså exakt lika mycket värda. Det spelar ingen roll vilken färg du får royal flush i.

Att exempelvis en royal flush i hjärter skulle vara värd än en royal flush i klöver är bara en myt som inte stämmer.

Finns det någon hand som slår royal flush?

Nej, om du spelar poker med en standardkortlek med 52 kort är det ingen hand som slår fyrtal. Om du spelar pokerspel såsom Mörkpoker med en joker i kortleken, alltså ett kort som kan vara vad som helst, är det möjligt att få femtal, det vill säga fem kort med samma valör.

Men sammanfattat: femtal räknas nästan aldrig som den bästa pokerhanden då du bara kan få det när du spelar med en icke-standard-kortlek. I seriösa pokerturneringar spelar man aldrig poker med joker, så handen femtal är alltså ingen seriös hand.

Hur rankas pokerhanden royal flush?

Royal flush slår:

Royal flush är lika bra som:

  • Andra händer med royal flush.

Bildexempel

Vad är oddset för att få royal flush?

  • Sannolikheten att få royal flush som pokerhand med 7 utdelade kort är ca 0,0032 %.
  • Sannolikheten att få royal flush eller bättre med 7 utdelade kort är ca 0,0032 %.
  • Sannolikheten att få royal flush som pokerhand med 5 utdelade kort är ca 0,000154 %.
  • Sannolikheten att få royal flush eller bättre med 5 utdelade kort är ca ca 0,000154 %.
  • Det finns 1 sätt att få royal flush om du inte räknar med att kort har olika färger.
  • Det finns 4 sätt att få royal flush om du räknar med att kort har olika färger.

Hur ska du spela med royal flush?

När du har royal flush i pokerspel som Texas Holdém kan du inte förlora. Din utmaning med royal slush som hand är att "mjölka ur" så mycket pengar du kan av dina motståndare.

Att göra små value bets är generellt en bra idé. Det är mindre höjningar avsedda för att locka med dig så många spelare som möjligt i potten. Att c-betta går generellt också bra, särskilt om det finns andra spelare som kan ha bra händer tillsammans med de gemensamma korten.

Nedan ger vi dig två exempel på pokerhänder med royal flush i pokerspelet Texas Holdém.

En särskilt stark royal flush

Handen ovan är hur stark som helst. På rivern kan det sitta motståndare med hög färg, men ännu bättre är det om dina motståndare har en hög kåk tillsammans med essen. Fyrtal i ess är ytterligare en hand din royal flush slår.

En annan bra sak med denna hand är att din royal flush är väl dold tack vare att du skapar 40 % av handen med dina hålkort.

En till stark royal flush

Här ovan ser du ytterligare en stark royal flush. Om någon motståndare sitter på hjärter åtta och har färgstege kommer hon förmodligen slita håret av sig när hon får se din royal flush vid showdown.

En delad royal flush

Ovan ser du en royal flush som kommer delas bland alla spelare som är kvar i handen. Alla spelare har royal flush, och ingen spelare kan ha vare sig en sämre eller bättre hand än royal flush. För att förtydliga spelar din hjärter 9 ingen roll då de fem bästa korten är royal flush-handen.

Oddsen för att dealern ger royal flush med 5 slumpmässigt utvalda kort är 1 på 649 739. Så att sitta med de gemensamma kort som finns på handen ovan hör knappast till vanligheterna.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp inom poker.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är fördunklade servrar (+ Vilka VPN:er har det)

Läs mer

Black Friday-erbjudande hos CyberGhost

Läs mer

Vad är hero call inom poker?

Läs mer

Vad är en stack inom poker?

Läs mer
cross-circle