Vad är en nit inom poker?

Här får du veta allt du behöver om vad en nit är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en nit?

En nit är en extremt defensiv spelare som i princip aldrig höjer, som sällan bluffar och när hon väl höjer har hon jättebra händer såsom A–A, K–K eller Q–Q. Att spela mot en nit är lite som att spela mot en dator som nästan aldrig gör misstag. Men baksidan är samtidigt att nits är relativt förutsägbara.

Är det bra att vara en nit?

Det beror på. Om du spelar som en nit vinner du generellt mot nybörjare och spelare som spelar allt för aggressivt vid pokerbordet. Vana spelare är dock nästan alltid skickliga och tålmodiga nog att spela ut nits sett ur ett längre perspektiv.

Vad betyder ordet nit?

Ordet nit kommer förmodligen från ordet nitpicky, som på svenska betyder att någon är för försiktig och för kräsen.

Hur vinner du mot en nit?

Som vi tidigare sagt är nits alltför defensiva. Alltså så pass defensiva att de blir förutsägbara. Det måste du utnyttja, och för att göra det borde du ta tillvara på de nedanstående tipsen.

Ta deras blinds

Det vill säga gör en blind steal till och från. Förmodligen kommer nit-spelaren i inte våga syna i vilket fall.

Ha som vana att tunna ut fältet

Att tunna ut fältet, eller narrow the field, är när man satsar med en ganska bra hand i syfte att få andra spelare att lägga sig.

Då nits gärna lägger sig ifall de inte har superbra händer är det generellt bra att använda denna teknik. Och om nits-spelaren mot förmodan skulle syna har du fortfarande en bra hand som du har en sportslig chans att vinna med.

Utnyttja skrämselkorten

Ett skrämselkort är exempelvis esset i floppen 2–5–A. Genom att höja när alla spelare får syn på det öppna esset lurar du generellt nit-spelaren att lägga sig då han förmodligen tror att du fått en träff med ett förmodat ess som du har som personligt kort på handen.

Att utnyttja skrämselkortet är olika effektivt på olika speltyper, men generellt vinner du mest på att bluffa när du ser ett skrämselkort ifall du spelar mot försiktiga spelare, vilket också nit-spelarna är till fullo.

Är det en förolämpning att bli kallad nit?

Det beror på hur du ser det, men måste vi svara ja eller nej måste vi säga; ja - det är vanligtvis betraktat som en förolämpning att bli kallad nit.

Men om du blir kallad för nit är det förmodligen en aggressiv spelare som blivit förbannad för du vunnit för mycket av hans marker, så du behöver inte skämmas för det.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Sveriges 10 bästa längdåkare genom tiderna

Läs mer

Vad är kicker (sidokort) inom poker? (Svar med bilder)

Läs mer

Vad är onlinepoker (eller internetpoker)

Läs mer

Sveriges 5 äldsta kyrkor

Läs mer
cross-circle