Vad är narrow the field inom poker?

Här berättar vi allt du behöver veta om begreppet narrow the field, eller att tunna ut fältet, inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är narrow the field?

Narrow the field, eller att tunna ut fältet, är att höja när man spelar poker i syfte att få andra spelare att lägga sig.

Det vanligaste målet med att tunna ut fältet är alltså att få färre aktiva spelare vid bordet så din möjlighet att få den bästa handen ökar. Det händer också att man vinner direkt om alla motspelare lägger sig.

En annan positiv effekt av att tunna ut fältet är att man isolerar dåliga spelare som således inte får vara med i så många händer som de egentligen velat, eller att de isolerade spelarna synar när de egentligen inte borde göra det.

Det sämsta som kan hända när man försöker tunna ut fältet är att någon med en bättre hand går med i höjningen, men att sådant händer ibland är inget konstigt utan en normal del av spelet.

Exempel på att tunna ut fältet

S1, S2, S3 och S4 spelar Texas Holdém. S1 lägger in lilla mörken, S2 lägger in stora mörken, S3 synar stora mörken och S4 höjer med 20 euro.

De spelare som är kvar tycker inte det är värt risken att förlora genom att syna S4. De lägger sig och S4 vinner då stora och lilla blind som är värda 3 euro.

Vilka kort ska man tunna ut fältet med?

Om vi igen förutsätter att vi spelar Texas Holdém är en hand innan floppen på exempelvis 5–5, 6–6 eller 7–7 generellt bra att tunna ut fältet med.

De händerna är inte så bra att du förlorar så mycket på att "bara" vinna small och big blind, och du har fortfarande en sportslig chans att vinna ifall någon synar.

Kortfattat ska du alltså tunna ut fältet med en ganska bra hand som du har en realistisk chans att vinna potten med, men som samtidigt lätt kan bli slagen om det finns för många spelare med i potten.

Läs mer: Pokerordlista med viktiga begrepp inom poker

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är död mans hand inom poker?

Läs mer

Vad är backdoor flush inom poker?

Läs mer

Solceller från Ikea: Är det värt pengarna?

Läs mer

Världens 10 bästa tv-serier genom tiderna

Läs mer
cross-circle