Vad är isolering (isolation) inom poker?

Här lär du dig allt om vad isolering är inom poker. Den engelska termen isolation används ibland, men i denna artikeln använder vi det svenska begreppet.

Artikelns innehåll

Vad är isolering inom poker?

Isolering inom poker är när du höjer med mål att få en eller fler spelare att lägga sig så det bara blir du och en enstaka spelare kvar. Som mest effektivt är det att isolera personer som spelar allt för aggressivt, som ofta bluffar och som har få marker kvar i spelet.

Därför är isolering inom poker effektivt

Isolering inom poker är bra av den enkla anledningen att du tjänar pengar på det. Spelare som är allt för aggressiva är ofta med i för många potter, och spelare som har få marker kvar är ofta så desperata att de spelar offensivt med nästan vilken hand som helst.

Bluffare vinner du i princip alltid mot bara du är korrekt i din övertygelse att de bluffar och om du har tillräckligt bra kort, alltså minst en bluff catcher-hand.

Isolera med rätt kort

Det är ofta taktiskt rätt att isolera en annan spelare när du har en bra, men inte överdrivet bra hand. Ett lågt par såsom 5,5 eller 6,6 passar ofta bra att isolera med. Den handen är bra nog för att kunna vinna mot enskilda spelare, men samtidigt för svag för att vinna en pott där många spelare deltar.

Exempel på isolering inom poker

Förutsättningarna är enligt nedan:

  • S1 är en aggressiv spelare som ofta bluffar.
  • Du är S2.
  • S3 är en spelare som generellt spelar tight.

Spelrundan går till så här:

  • S3 har small blind och synar big blind.
  • S1 har big blind och höjer med 2 euro.
  • S2 höjer med 10 euro.
  • S3 lägger sig.
  • S1 synar S2.

Med din smarta isolering blev du av med den farligaste motspelaren samtidigt som du lurade in den aggressive spelaren i en fälla.

Med par i sjuor har du en möjlighet på över 80 % att vinna mot S1:s hand med 4 och 5 i olika färger. Din vinstmöjlighet mot S3:s hand hade varit cirka 19 %.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är femtal inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren David Peters: Karriär och biografi

Läs mer

10 fördelar och nackdelar med VPN

Läs mer

Världens 10 giftigaste ormar

Läs mer
cross-circle