Vad är angle shooting inom poker?

Här lär du dig allt om vad angle shooting är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är angle shooting?

Angle shooting är när man gör oschyssta saker för att få fördelar mot ovana pokerspelare. Företeelsen är generellt betraktad som fusk, och går ut på att fejka missförstånd så att man själv tjänar på det. Angle shooting kan få dig utslängd från pokerturneringar och är något som ger ett dåligt rykte.

Exempel på angle shooting

Exempel 1

Pelle höjer med 20 euro mot Kalle. Kalle drar fram handen som om han skulle syna, tittar på Pelle och drar sedan tillbaka handen igen. Då Pelle verkade bekymrad när Kalle fejkade att gå med väljer Kalle nu att gå med i potten på riktigt.

Exempel 2

Kalle har riktigt bra kort. Han slänger in ett pokerchip värt 20 euro i potten och säger; "jag höjer med 2". Dealern säger att Kalle måste höja med 200 euro när han säger 2, och Kalle ser nu förvirrad ut. Kalle vill få motståndarna att tro att han bara ville höja med 20 och nu av misstag höjt med 200.

Det vi beskrev ovan är inte ett regelbrott, men man kan sannolikt bli utslängd om man gör samma "misstag" flera gånger. Kalle ramlar förresten på väg ut från pokerklubben och bryter svanskotan på 8 ställen.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

VPN vs Proxy: Vad är skillnaden?

Läs mer

Hur högt sitter en basketkorg egenligen?

Läs mer

Vad är ROI inom poker?

Läs mer

Vilken färg är bäst inom poker?

Läs mer
cross-circle