Vad är short-stacked inom poker?

Här lär du dig allt om vad short-stacked är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är short-stacked inom poker?

Short-stacked syftar oftast på att man är den spelare som har minst pokermarker vid ett pokerbord. Men det kan också syfta på att man har få pokermarker sett till hur stor big blind är.

Oftast räknas man som short stacked om man har en stack på mindre än 20 big blinds vid pokerbordet, fast den exakta gränsen varierar beroende på vem du frågar.

Hur är det att spela short-stacked?

Det är svårt att spela short-stacked. Du har generellt för få marker för att kunna bluffa på ett vettigt sätt, och det är ofta svårt att följa med efter floppen då höjningarna i regel blir för stora för att det ska fungera. Det är alltså lätt att bli förutsägbar och det är inte bra.

Hur borde du spela short-stacked?

Den generella strategin när du spelar short-stacked är att bara gå med i potten med bra starthänder såsom höga par (t ex A–A eller KK) eller händer med höga kort i ordningsföljd och i samma färg (t ex Q♠–J♠).

Att gå med i potten med låga par (t ex 3–3) eller låga kort i ordningsföljd och i samma färg (t ex 3♠–4♠) är sällan någon bra idé då du inte har tillräckligt många marker för att gå med i potten när möjligheten att vinna inte är så stor.

Motspelare med mer pokermarker än dig, exempelvis chippledaren, har generellt pokermarker nog att följa med i potter där man från början inte har oddsen på sin sida. Men som short-stacked har man inte den lyxen, så då måste man vänta på rätt tillfälle för att gå med i potten.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är coffeehousing (table talk) inom poker?

Läs mer

OVPN eller ExpressVPN: Vilken VPN är bäst?

Läs mer

50+ smeknamn på pokerhänder: Komplett lista

Läs mer

Vad är rakeback inom poker - och kan du få det?

Läs mer
cross-circle