Vad är en stack inom poker?

Här lär du dig allt om vad en stack är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en stack inom poker?

Stack betyder två saker. En stack kan betyda en hög med pokermarker eller flera högar med pokermarker som du har vid pokerbordet. Men en stack kan också betyda alla pokermarker du har vid pokerbordet.

Stack är alltså både singular (markerhög) och plural (markerhögar) för det svenska ordet markerhög. Det är sällan som begreppet markerhög används i svensk text, i stället använder man nästan alltid begreppet stack.

Vilka stackar finns det?

Termerna effektiv stack och short-stacked finns. Short-stacked betyder vanligtvis att man har minst pokermarker kvar vid en pokerturnering. Effektiv stack syftar i sin tur på den summa pengar du som mest kan vinna om du vinner alla pokermarker motståndaren har.

Är stack och rack samma sak?

Nej, en stack har generellt 20 marker av samma valör medan rack i princip alltid har 100 marker av samma valör. En stack är alltså 1/5 rack. Det är inte alltid som en stack har 20 marker av samma valör, men vanligtvis ser man till att ha det.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Lansera ditt onlinecasino: 5 enkla steg till framgång

Läs mer

Vad är dead hand (död hand) inom poker?

Läs mer

Vad är backdoor straight inom poker?

Läs mer

Så spelar du pokerspelet Sökö

Läs mer
cross-circle