Crying call inom poker: Vad är det egentligen?

Vad är crying call, och är det bra att göra ett crying call inom poker? Dessa frågor och fler svarar vi på i denna artikel.

Artikelns innehåll

Vad är crying call?

Crying call är när man synar känslomässigt och inte med huvudet. Man vet att man sannolikt kommer förlora men man har lagt in så mycket pengar i potten att man inte bryr sig längre. Alternativt vill man se vad motståndaren har, eller vill man jaga den där superbra handen som man sannolikt inte får.

Det är i princip aldrig bra att göra crying calls inom poker. Att göra crying calls är ett typiskt nybörjarmisstag som du helst ska undvika.

Två exempel på crying calls

1. Du är för nyfiken

Du spelar Texas Holdém och har höjt och höjt då du trott att ditt fyrtal i tvåor var en solklar vinnarhand.

Men de damer som kommer på turnen och rivern sätter käppar i hjulet för dig. Du vet att du sitter vid ett fullsatt pokerbord och att någon förmodligen har en dam och således också ett högre fyrtal än dig.

Men du bryr dig inte. Har du sänkt ner så här mycket pengar i potten kan du lika gärna se vad motspelarna har.

Fast gör inte det. Du kommer förmodligen förlora mer pengar. Tänk på att kunna lägga sig i poker vid rätt tillfälle är ett viktigt skicklighetsmoment som skiljer bra spelare från sämre spelare.

2. Du vill för mycket

Nedan ser du att du har en acceptabel möjlighet att få stege. Men för att få det måste en fyra och en femma komma som turn- och riverkort samtidigt som fler ess och kungar nästan garanterat ger motspelarna superbra händer.

Här ska du inte gå med i potten, det vill säga göra en crying call bara för att se vad som händer. Det är bland annat genom att vara med i för många potter som man som nybörjare gör det lätt för proffsen att fylla sina fickor på ens egen bekostnad.

Så när du har oddsen mot dig är det lika bra du lägger dig. Om du inte tänkt bluffa förstås.

Läs mer: Pokerordlista med de viktigaste termerna inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är 3-bet inom poker? (Exempel + bilder)

Läs mer

Vad är chase inom poker?

Läs mer

Se NRK Play i Sverige med en VPN

Läs mer

Sirwin Casino: Recension och hämta bonus

Läs mer
cross-circle