Vad är dead money (döda pengar) inom poker?

Här lär du dig allt om vad dead money, eller döda pengar är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är dead money?

Dead money är pengar i form av pokermarker som finns med i potten men som inte tillhör någon spelare, vanligtvis för att spelaren har lagt sig.

Med dead money kan man också syfta på att man har en mycket liten möjlighet att vinna handen och pengarna därför är "så gott som döda".

Exempel på döda pengar

Någon lägger sig

Pelle får riktiga skitkort när han spelar Texas Holdém. Med 2,3 i olika färger, som är en av de sämsta starthänderna som finns, är det inte lönt att följa med i höjningen trots att han har lagt in pengar för small blind.

De pengar han tvingats lägga in hamnar i potten som går till den som vinner. Den sekund Pelle lägger sig är hans pokermarker att klassas som döda.

Någon har oddsen emot sig

Det har gått dåligt för Pelle hela kvällen. Nu måste han gå all in för att ens kunna vara med i potten. Pelle synar och får det tvivelaktiga nöjet att gå upp mot Majas par i ess, när han själv bara har par i nior.

Pelle frustar och säger: Mina pengar är så gott som döda!

Men ack den som ger sig. Då denna historia är väldigt påhittad vinner Pelle med fyrtal i nior och blir superglad. Pengar som man tror är döda behöver alltså inte vara döda.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga uttryck.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Lär dig spela roulett på bara några minuter

Läs mer

Vad är chase inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren Mikael Thuritz: Karriär och biografi

Läs mer

Vad är dead hand (död hand) inom poker?

Läs mer
cross-circle