Vad är chip leader (chippledare) inom poker?

Här lär du dig allt om vad en chip leader (chipledare) är inom poker.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis tagit upp.

Vad är chip leader?

Chip leader är den spelare som har pokerchip som är värda mest pengar vid ett pokerbord eller en pokerturnering. Det mest ideala är att vara chip leader från början tills det tillfälle man har vunnit.

Är det alltid bäst att vara chip leader?

Ja, det är alltid bäst att vara chip leader. Det kan vara taktiskt svårt att vara chip leader, men den stora fördelen som en ledning i spelet ger dig är oslagbar.

Hur ska man spela som chip leader?

Som chip leader kan du höja stort och spela aggressivt, och just ett aggressivt spelsätt är det som i regel är mest effektivt när du är chip leader.

Med mest marker kan du bland annat bluffa och stjäla blinds på ett skräckinjagande sätt som sannolikt får dina motspelare att lägga sig.

Tänk också på att spela aggressiv poker inte är samma sak som att spela vårdslöst. Så även om du leder kan du mycket väl förlora viktiga potter som gör någon annan spelare till chip leader.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så stor är din tv - från tum till cm

Läs mer

Ortenslang: 60+ uttryck från förorten

Läs mer

Pokerspelaren Christer Larsson: Karriär och biografi

Läs mer

Sveriges alla 21 län (komplett lista)

Läs mer
cross-circle