Pokerspelaren Mikael Thuritz: Karriär och biografi

Här lär du dig allt viktigt om pokerspelaren Mikael Thuritz.

Artikelns innehåll

Vem är Mikael Thuritz?

Mikael Thuritz är en svensk pokerikon som spelat in ungefär 20 miljoner kronor under sin karriär. Han är född 1984 och bor idag i Macau. Hans pokerkarriär är idag inte lika intensiv som den har varit tidigare, men han syns ibland i de större pokerturneringarna världen över.

Han spelar hellre cash games än turneringsspel, och hans stora genombrott kom när han var 21 då han kom på plats 41 i WSOP Main Event. Vinstsumman var strax under 250 000 dollar. Andra stora turneringsvinster är en seger i en WSOP-deltävling och en titel i European Poker Tour.

Hans största bakslag kom 2007 då han vann WCOOP Main Event under aliaset "The V0id". Men då han spelade på sin kompis systers konto konfiskerade PokerStars hela vinstsumman på 1,2 miljoner dollar.

På den tiden var det inte så många som brydde sig om proffs spelade på alternativa konton eller kompisars konton. Nu är det lite mer känsligt. Och även om Thuritz inte fick några prispengar den gången har han trots allt spelat in över 20 miljoner dollar i bara turneringsspel.

Han är med i Hall of Fame

Mikael Thuritz valdes in i Svenska Pokerförbundets Hall of Fame 2023. Att han är en duktig pokerspelare och att hans meriter inom pokern talat för sig själv har du redan läst om ovan.

En del av Svenska Pokerförbundets motivering till Thuritz utmärkelse var att han är ödmjuk, och utstrålar vänlighet och värme mot såväl spelarkollegor som andra branschkollegor.

Läs mer: Sveriges bästa pokerspelare genom tiderna

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Bästa VPN för The Pirate Bay

Läs mer

Solceller på marken: Är det värt pengarna?

Läs mer

Så spelar du pokerspelet Sökö

Läs mer

10 fakta om solceller och solpaneler du kanske inte kände till!

Läs mer
cross-circle