Vad är family pot (familjepott) inom poker?

Här lär du dig allt om vad family pot, eller familjepott är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är family pot?

Family pot är när i princip alla vid pokerbordet är med i potten under första satsningsrundan och således får se floppen. Vid familjepottar är det inga stora höjningar. I regel höjer ingen spelare mer än big blind, så den låga satsning som krävs för att se floppen är stort bidragande till familjepotten.

Vanligtvis pratar man om familjepottar i pokerspel som Omaha och Texas Holdém.

Är det bra att vara med i en familjepott?

Det är både bra och dåligt att vara med i en familjepott. Det är fördelaktigt att vara med i familjepottar då potten i regel blir stor, och då det kostar väldigt lite att se floppen. Men samtidigt är dina möjligheter att vinna relativt små då alla, eller nästan alla, runt pokerbordet är med i potten.

Som sämst med family pots är det om du har en av de bästa starthänderna i Texas Holdém såsom par i kungar. I det fallet vill du att så få spelare som möjligt ska få se floppen, så om det blir en family pot i det läget ska det ses som ett misslyckande från din sida. För med för många spelare i potten är en annars superbra hand som par i kungar mycket svagare än vad den borde vara.

Blir det ofta familjepottar inom poker?

Nej, det är inte så vanligt med familjepottar inom poker, åtminstone inte på högre nivåer. Om det är många nybörjare som spelar poker passivt vid ett pokerbord är det vanligast att det blir många family pots.

Hur ska du spela vid en familjepott?

När det är en familjepott ska du generellt hålla dig borta från att bluffa då det finns många spelare som potentiellt synar din hand. Ett annat bra tips är att du spelar försiktigt och undviker stora höjningar. Detta då konkurrensen är stor på grund av att så många motspelare är med i potten.

Ett tredje tips är att inte övervärdera bra starthänder. Om du exempelvis har ett högt par som starthand och inte träffar något vettigt på floppen är det oftast lika bra att lägga sig. Med så många spelare kvar i potten är det sannolikt någon som redan har, eller kommer få en bättre hand än dig.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är en felgiv inom poker?

Läs mer

Vad är ett monster (eller en monsterhand) inom poker?

Läs mer

Att hyra solceller: Är leasing av solceller värt pengarna?

Läs mer

Vad kostar solceller och solpaneler? (Guide med kompletta svar)

Läs mer
cross-circle