Vad betyder tank (eller att tanka) inom poker?

Här lär du dig allt om vad tank, eller tanka , är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är tank inom poker?

Att vara en tank, eller att tanka inom poker, är att man tar mycket lång tid på sig innan man bestämmer sig för hur man ska agera, alltså exempelvis lägga sig eller höja.

Exempel på att tanka

Du går all in, och världens segaste pokerspelare Basse funderar och funderar. Efter 5 minuter slänger han sina kort och säger: - aja, det hade nog inte räckt i vilket fall. Alla är nu rörande överens om att Basse är en riktig drygis.

Vad kan du göra om någon tankar?

Om någon tankar kan du säga till tävlingsledaren eller dealern och berätta vad som hänt, eller i detta fall inte hänt. Att säga till att någon tar för lång tid på sig kallas för att call the clock, och den som är långsam på att agera kan i vissa fall få sin pokerhand ogiltigförklarad.

Är tanka samma sak som att slowrolla?

Nej, det är inte samma sak. Att slowrolla är värre. När man slowrollar vet man om att man har den bästa handen men man väljer trots det att "låtsastänka" länge och väl innan man agerar.

När man slowrollar bryter man mot de etikettsregler som finns inom poker, och i bland annat WSOP är slowrolling inte tillåtet.

När någon tankar kan man åtminstone utgå från att spelaren funderar på hur hon ska spela och inte medvetet väljer att vara dryg.

Är tanka samma sak som att slowspela?

Nej, att tanka är inte samma sak som att slowspela. Att slowspela har inget att göra med att man är långsam, utan att man spelar försiktigt när man har bra kort i ett försök att lura in motspelarna i en fälla.

Fyra anledningar att inte tanka

Du visar respekt för dina motspelare

Livepoker är tillräckligt långsamt utan att man har någon som tankar vid bordet. Det räcker med att en av nio spelare tankar för att nästan alla spelare vid bordet ska bli irriterade. En typisk sak som gör många arga är att "smyga upp med korten" först när det är dags att agera, och således slösa allas tid.

Så tänk på att spela så snabbt du kan, att göra det är att visa respekt för sina medspelare.

Du tjänar på det

Om du är en bra pokerspelare som går plus vid bordet är det bara dumt att tanka. Om du tankar när det går bra hinner du inte spela så många händer som du borde hunnit spela, och det förlorar du pengar på.

Du föregår med gott exempel

Om du börjar tanka finns det risk för att fler spelare väljer att göra samma sak då de tänker:

- Aha, om han tankar så får jag också göra det.

Som van pokerspelare har du ett särskilt stort ansvar att inte tanka, för om spelare som ser upp till dig ser att du tankar blir det förmodligen en sällan skådad tankfest vid pokerbordet. Så föregå med gott exempel och spela så fort du kan.

Du slipper bli hatad

Personer som tankar är i princip alltid illa omtyckta. Nästan alla pokerspelare vill ha spänning och ett snabbt tempo, och vill ha så många spelade händer per timme som möjligt.

Är man en person som tankar så saboterar man för andra och man får därmed många sura kommentarer och blickar på sig. Men har man ett bra tempo när man spelar har man alla möjligheter i världen att bli populär vid pokerbordet.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så dejtar du säkrare på Tinder med en VPN-tjänst

Läs mer

Sveriges 20 vanligaste hundraser

Läs mer

Vad är ROI inom poker?

Läs mer

Matchfixning: Vad det är och hur det funkar

Läs mer
cross-circle