Vad är call the clock inom poker?

Här lär du dig allt om vad call the clock är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är call the clock?

Call the clock innebär är du som spelare, dealern eller tävlingsledaren säger till en spelare som tar för lång tid på sig. Därefter är det upp till dealern och/eller tävlingsledaren att straffa den som maskar ifall han inte agerar i tid.

Ifall en spelare tar för lång tid på sig trots att någon gjort en call the clock på honom förklaras hans hand som död. Hans hand är alltså inte längre med i spelet. Spelaren förlorar då allt han lagt in i potten och måste därefter vänta tills nästa spelomgång startar.

Är det vanligt med call the clock?

Nej, det är inte vanligt med call the clock. När du spelar poker online finns det inte ens någon möjlighet att göra en call the clock. I nästan alla pokerklienter finns en inbyggd klocka som dödar handen för spelare som tar för lång tid på sig.

Inom livepoker är det sällan som någon blir så irriterad på en slöfock att call the clock i princip0 aldrig förklaras. När man spelar livepoker är det vanligast med call the clock om det är många spelare vid bordet och en spelare hela tiden, ofta omotiverat, tar längre tid på sig än vad som behövs.

Hur lång tid har man på sig vid call the clock?

Det finns ingen timer som avgör när spelarens hand dödförklaras vid call the clock. Tävlingsledaren och/eller dealern bestämmer själv när en hand ska räknas som ogiltig vid call the clock.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är flop (eller floppen) inom poker?

Läs mer

Vad är högt kort inom poker? (+ Strategitips)

Läs mer

Detta är världens längste man

Läs mer

Vad är poker och hur spelar du det?

Läs mer
cross-circle