Vad är ett ringspel inom poker?

Här lär du dig allt om vad ett ringspel är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är ett ringspel?

Ett ringspel (ring game) är ett samlingsnamn för alla pokerspel om pengar som inte fungerar som en pokerturnering. Ringspel har ingen start- eller sluttid, du kan alltså lämna och gå med i spelet när du vill, och så länge du uppfyller kraven för att få spela får du också göra det.

Två exempel på krav för att få spela ringspel är att du måste göra ett tillräckligt stort inköp, eller buy-in, och att du måste godkänna att arrangören tar ut en avgift vid varje hand som kallas rake ifall du spelar onlinepoker.

Är ringspel samma sak som cash game?

Ringspel är i princip samma sak som cash game, skillnaderna är för små för att du behöver bry dig om dem.

När du spelar ringspel ska du enligt definitionen av ordet spela vid ett fullsatt pokerbord, alltså ett pokerbord som är longhanded och därför bildar en ring. Att spela shorthanded, alltså vid ett pokerbord med 3–6 spelare, är egentligen inte samma sak som att spela ett ringspel.

Men det är i princip ingen som bryr sig om att definitionen av cash game och ringspel skiljer sig lite. Det spelar därför nästan aldrig någon roll om du säger ring game eller cash game, de du pratar med kommer förstå dig i vilket fall.

Skillnader mellan ringspel och pokerturneringar

Det finns det absolut och här nedan berättar vi om några av dem.

Pokermarkerna

Pokerturneringar har marker som inte har något värde utanför pokerbordet. Men om du spelar ringspel kan du växla in markerna till riktiga pengar.

Antalet pokerbord

Pokerturneringar spelas ofta vid flera pokerbord medan ringspel alltid spelas vid ett och samma pokerbord.

Regler för återköp

Om du spelar ringspel får du alltid köpa fler marker ifall du förlorat de marker du har vid pokerbordet. Det är inte säkert att du får köpa fler marker om du spelar en pokerturnering, och även om du får det finns regler för hur många återköp du får göra.

Värdet för stora och lilla mörken

Värdet för stora och lilla mörken är alltid samma vid ringspel, men vid pokerturneringar ökar värdet för small blind och big blind ju längre turneringen håller på. Detta då man vid turneringsspel vill belöna offensivt spel och även för att man vill kunna hålla tidsschemat.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är ett running pair inom poker?

Läs mer

Bästa VPN med Kill Switch (+ Vad är det?)

Läs mer

Europas 8 högsta berg

Läs mer

Vad är call the clock inom poker?

Läs mer
cross-circle