Vad är riffle inom poker?

Här lär du dig allt om vad begreppet riffle, eller att riffla, är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är riffle inom poker?

Riffle, eller att riffla, är att leka med sina pokermarker vid pokerbordet. Att riffla går inte när du spelar onlinepoker för då är markerna digitala.

Är det taktiskt bra att riffla?

Nej, det är inte taktiskt bra att riffla. Att hålla på och leka med sina pokermarker är samma sak som att ge motspelarna en gratis tell som de kan analysera.

Det kan ju vara så att du bara leker med markerna när du har en bra hand, och det gillar vana pokerspelare som tack vare det kan läsa av din spelstil som den vore en öppen bok. Så du har inget att vinna och allt att förlora på att leka med markerna vid pokerbordet.

Är det ett etikettsbrott att riffla?

Nej, att riffla med sina pokermarker strider generellt inte mot några av de etikettsregler som finns inom poker. Men även om så är fallet kan andra spelare bli irriterade om man leker för högljutt med markerna eller om lekandet med markerna är konstant.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är semibluff inom poker?

Läs mer

Vad är scoop inom poker?

Läs mer

Vad är Spelinspektionen?

Läs mer

Pokerspelaren Bengt Sonnert: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle