Vad är ratholing inom poker?

Här lär du dig allt om vad ratholing är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är ratholing inom poker?

Ratholing är när man tar bort egna spelmarker från bordet. Syftet med ratholing är främst att skydda sin egen vinst och ta bort möjligheten för andra spelare att vinna tillbaka sina pengar.

Exempel på ratholing

Ett exempel på ratholing är enligt nedan:

  1. Pelle Polis sätter sig vid ett cash game och sätter in 2 000 kr.
  2. Pelle Polis vinner genast en stor pott på 10 500 kr.
  3. Pelle Polis går ur spelet, lägger in 8 500 kr i sin bankrulle, och återansluter till bordet och sätter in 2 000 kr.
  4. Alla blir arga på Pelle Polis för han "fegat ur" genom att inte låta andra spelare vinna tillbaka sina pengar. En bra pokerspelare ska i vårt tycke kunna försvara sina vinster.

Är det ratholing förbjudet?

Ja, oftast är det förbjudet med ratholing. Det finns generellt regler som förbjuder ratholing, och även om ratholing inte uttryckligen är förbjudet är det fortfarande ett tydligt etikettsbrott inom poker.

Värt att veta är att i princip alla pokerklienter har spärrar som förhindrar ratholing. Vanligtvis hindrar dessa spärrar spelare som tagit ut marker från bordet att återansluta till samma bord med färre marker än de tog ut.

Tips: Läs mer om viktiga etikettsregler som finns inom poker.

Finns det något alternativ till ratholing?

Det bästa alternativet är att inte hålla på med ratholing över huvud taget. Men om man nödvändigtvis vill fortsätta spela och ändå skydda de pengar man vunnit kan man ta ut alla sina marker från bordet och ansluta till ett annat pokerbord där du sätter in en mindre summa pengar.

Om du gör enligt ovan och du tidigt vunnit en stor pott som du vill skydda gör du en hit and run. Det är också är ett etikettsbrott, men förmodligen inte ett lika stort och irriterande etikettsbrott som ratholing är.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är freeroll inom poker?

Läs mer

Vad är Googles inkognitoläge? (+ jämförelse med VPN)

Läs mer

Världens 10 fulaste djur

Läs mer

Vad är slots med 5 hjul? (5 reel slots)

Läs mer
cross-circle