Vad är nyckelhand (key hand) inom poker?

Här berättar vi om vad en nyckelhand, på engelska kallad key hand, är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en nyckelhand inom poker?

En nyckelhand inom poker är en hand som avgör riktningen för en spelare i en pokerturnering. En nyckelhand kan alltså både vara bra och dålig. Vanligtvis syftar man inte på att en spelare åker ut eller vinner med sin nyckelhand, utan att den mer är riktningsbestämmande.

Exempel på en nyckelhand

Kalle spelar poker mot Pelle, Mohammed, Frasse och Basse. Vid en hand går Kalle all in i ett försök att bluffa bort motståndarna. Basse har en tillräckligt bra hand för att syna, alltså en bluff-catcher-hand, och synar Kalles höjning på rivern.

Kalle förlorar och har bara några enstaka marker kvar. Som en chansning går Kalle all in i nästa hand med en tvåa och en fyra och förlorar där också.

På grund av att Kalle förlorade en riktig nyckelhand hade han inte längre någon rimlig möjlighet att vinna, och ville bara göra slut på eländet med en illa genomtänkt all in-satsning.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Sveriges 10 bästa tv-serier genom tiderna

Läs mer

Recension av IObit Driver Booster Pro

Läs mer

Black Friday-erbjudande från OVPN

Läs mer

Pokerspelaren Martin de Knijff: Biografi och karriär

Läs mer
cross-circle